У ПЕЧАЛБУ ЗВАНИЧНО ОТИШЛО 2.300 СРБА: Наша земља од почетка године запослила нешто више од 18.000 радника из иностранства

Ј. Ж. СКЕНДЕРИЈА

13. 12. 2021. у 09:24

ВИШЕ од 18.000 страних радника ове године добило је посао у нашој земљи уз посредовање Националне службе за запошљавање, док је свега 2.300 наших држављана на исти начин потписало уговор о раду у иностранству. Незваничне процене кажу да је и једних и других много више.

У ПЕЧАЛБУ ЗВАНИЧНО ОТИШЛО 2.300 СРБА: Наша земља од почетка године запослила нешто више од 18.000 радника из иностранства

Фото П. Милошевић

Иако Србија има потписане споразуме само са три државе - Босном и Херцеговином, Белорусијом и Словенијом - сви наши људи су посао добили у Словенији, док у остале две није упућен ниједан радник.

Када се посао потражује путем наше службе за запошљавање углавном се ради о конкурсима за места са средњом стручном спремом, док без посредовања земљу напуштају углавном високообразовани кадрови. То потврђују и интерне базе сајтова који нуде запослење, па је тако "Инфостуд" евидентирао да је највећи број оних који су исказали жељу за одласком у иностранство високообразовано, и то старости од 25 до 40 година, док је број оних који су изнад или испод овог распона знатно мањи.

Особе најжељније нових прилика у иностранству су они са више од 10 година искуства, претежно економисти и менаџери, машинци, електротехничари и стручњаци из ИТ.

- У нашој земљи у складу са Законом о запошљавању странаца страни држављани могу да се запосле под условом да имају регулисан боравак у Србији, што подразумева визу за дужи боравак по основу запошљавања, привремени боравак или одобрено стално настањење, као и дозволу за рад, ако законом није другачије одређено. Поступак је сличан и приликом запошљавања наших држављана у иностранству, што значи да би могли да оду на рад у иностранство потребно је да са послодавцем потпишу одговарајаћи уговор, на основу ког им се у земљи запослења или рада одобрава боравак и рад - кажу у НСЗ.

Иако званични подаци о посредовању показују да се јако мали број људи одлучује за рад у иностранству, истраживање Лабораторије за убрзани развој УНДП-а у Србији у партнерству са Популационим фондом Уједињених нација (УНФПА), уз подршку Немачке организације за међународну сарадњу (ГИЗ), чак 83 одсто испитаника размишља о одласку, а само 17 процената не планира такав потез. Као главну мотивацију они наводе живот у уређеном систему, могућност за боља примања, као и боравак у здравијем друштвеном окружењу.

На њиховој листи земаља нису ове три са којима Србија има потписане споразуме, већ су ту Немачка, Аустрија, Велика Британија, затим Северна Америка, Аустралија и Нови Зеланд.Главни разлог одласка је лоша економска ситуација, а оно што охрабрује је да један део испитаника жели само привремено да напусти земљу, како би стекли додатно образовање или радно искуство.

ГРАЂЕВИНЦИ, МАШИНЦИ, ИТ...

НАЈВЕЋИ број објављених огласа за послове у иностранству, у периоду од 2013. до 2020. године био је из области машинства, грађевине и ИТ. Издвајају се још и електротехника, угоститељство, припрема хране, здравство и транспорт. Када посматрамо појединачне радне позиције, највећа потражња је била за возачима и куварима, следе грађевински и машински инжењери, конобари, електричари, доктори и медицинске сестре.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

ПРОИЗВОЂАЧИ ШЕЋЕРА СКОРО ДУПЛИРАЛИ ИСПОРУКЕ: Шпекулант из Колубарског округа није продавао амбалажу од килограм