МИНИСТАР МОМИРОВИЋ: Један мали корак како бисмо Сврљиг подигли у сваком смислу

Novosti online

23. 11. 2021. у 12:54

У СВРЉИГУ настављамо инвестиције у комуналну инфраструктуру и еколошке пројекте, који су апсолутни приоритет у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и Влади Републике Србије, истакао је министар Момировић на данашњем отварању радова у оквиру пројекта "Чиста Србија" у Свљигу.

МИНИСТАР МОМИРОВИЋ: Један мали корак како бисмо Сврљиг подигли у сваком смислу

Фото: МИНИСТАРСТВО ГРАЂЕВИНАРСТВА, САОБРАЋАЈА И ИНФРАСТРУКТУРЕ

У општини Сврљиг у оквиру пројекта "Чиста Србија" биће изграђено 6.040 метара канализационе мреже и једно постројење за прераду отпадних вода које ће обухватити 7.000 становника.

- Овде данас покрећемо радове на канализационој инфраструктури, изводимо шест и по километара, а после ћемо изградити постројење за пречишћавање отпадних вода како би Сврљиг добио шансу да своју комуналну инфраструктуру има као развијене земље Средње Европе. Када поставимо канализациону инфраструктуру, урадићемо нови асфалт, што је још један мали корак како бисмо Сврљиг подигли у сваком смислу са стандардом живота за њихове грађане - рекао је Момировић.

Председник општине Сврљиг Мирослав Марковић истакао је да је почетак пројекта "Чиста Србија" у Свљигу показатељ политике једнаког развоја Србије, у којој се не праве разлике између већих и мањих пројеката, као и локалних самоуправа.

- Ми смо општина која жели да ради на развоју туризма. Овом фабриком унапређујемо заштиту животне средине на највиши ниво, што је Сврљиг деценијама уназад покушавао да уради - казао је Марковић.

Рок за завршетак радова је максимум 39 месеци, укључујући пробни рад. Укупна вредност пројекта у Сврљигу је 4.518.967 евра.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)