У "МРЕЖИ" 150 КОМПАНИЈА ИЗ 28 ЗЕМАЉА: Нови Сад домаћин регионалног пословног форума

Привредна комора Војводине

22. 11. 2021. у 13:25

ЧЕТВРТИ Регионални пословни форум биће приређен 25. новембра у Новом Саду у тзв. хибридном формату уз учешће 150 компанија из 28 држава као и Регионалне привредне коморе, Развојне агенције и других институција које пружају подршку за развој малих и средњих предузећа и побољшање економске климе за пословање и нове инвестиције.

У  МРЕЖИ 150 КОМПАНИЈА ИЗ 28 ЗЕМАЉА: Нови Сад домаћин регионалног пословног форума

Привредна комора Војводине

АП Војводина, Привредна комора Војводине и покрајинска Развојна агенција заједно са Скупштином ервропских регија, Фондом Европски послови као и Европском мрежом предузетништва организују форум чији ће пленарни део у 10 сати бити одржан у Привредној комори Војводине, а одмах потом биће организовани Б2Б састанци привредника у онлајн формату.

Регионални пословни форум, који се одржава по четврти пут у Србији, иницирао је 2018.године потпредседник Скупштине европских регија и потпредседник Скупштине АП Војводине Дамир Зобеница.

- Због пандемије, привреда у свим државама света је погођена, а Форум и његова иницијална мисија сада имају још већу улогу, јер повезивање и одржвање привредне производње је циљ свих влада које желе да њихови грађани наставе да живе добро. - истиче Зобеница наглашавајући да је предстојећи Регионални пословни форум највећи међурегионални скуп у Војводини и један од већих пословних скупова у Србији ове године а циљ је повезивање привредника и промоција пословних иновација

Зобеница наглашава да је поносан што је у Србији у трећем кварталу ове године забележен раст БДП-а, у односу на исти период претходне године, износи 7,4 одсто, захваљујући резултатима оствареним у свим секторима, посебно индустријској производњи, грађевинарству и услужном сектору и јасној државној политици усмереној на развој и раст. Привучено је 3,14 милијарди евра директних страних инвестиција за првих девет месеци ове године, и то у доба пандемије. Све наведено, сматра Зобеница, најбоља је позивница свима да учествују у Регионалном пословном форуму, “јер нам је свима циљ регионални економски развој”.

 - Ове године, сектори које промовишемо и представљамо су пољопривреда и прехрамбена индустрија, грађевинска индустрија, информационе и комуникационе технологије и креативна индустрија. Међу земљама из којих су пријављени учесници за форум су Аустрија, Белгија, БиХ, Бугарска, Хрватска, Чешка, Француска, Грчка, Мађарска, Немачка, НР Кина,Чешка, Италија, Црна Гора, Северна Македонија, Румунија, Руска Федерација, Египат, Словачка, Словенија, Шпанија, Турска, Литванија, Холандија, Украјина, Шведска и Велика Британија.- навео је Зобеница.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)