МОМИРОВИЋ О ДИВЉОЈ ГРАДЊИ: Срушено две трећине објекта на Копаонику-закон једнак за све

Танјуг

19. 11. 2021. у 16:35

МИНИСТАР грађевинарства Томислав Момировић изјавио је данас да је нелегални објекат на Панчићевом врху на Копаонику око две трећине срушен у односу на првобитни габарит и поручио да се закон примењује једнако за све који граде нелегалне објекте у Србији.

МОМИРОВИЋ О ДИВЉОЈ ГРАДЊИ: Срушено две трећине објекта на Копаонику-закон једнак за све

Фото: Г. Шљивић

Он је одговарајући на питања новинара у Крагујевцу рекао да у нашој земљи има више од два милиона бесправно подигнутих објеката и да држава и министарство неће толеристати бахате инвеститоре, као што је случај са нелегалним објектом на Панчићевом врху на Копаонику.

-Чињеница је да је објекат на Копаонику био изграђен у габаритима од 800 квадратних метара и да је издат налог за његово рушење. Чињеница је да је данас тај објекат срушен практично две трећине првобитног габарита. Он није дограђен и срушен у односу на то какве је габарите имао пре годину дана, рекао је Момировић.

Каже да је чињеница и да је велики број људи из локалне самоуправе и јавних предузећа процесуирано "због радњи везаних за тај објекат" и да ће они за то одговарати.

Момировић је поручио да ће закон бити једнако примењен за све, не само у овом случају, него у свим другим случајевима нелегалне градње.

БОНУС ВИДЕО: "ФТ1П" даје одговор, како да оснујете предузеће?

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)