ОПШТИНА БЕЛА ЦРКВА КОНАЧНО ДОБИЛА ГАС: Новоизграђени гасовод пуштен у погон, Бајатовић одврнуо вентил

Ј.Ј.Баљак

12. 11. 2021. у 18:38

Одвртањем вентила у Сабирној гасној станици Тилва код Банатског Карловца, данас је званично пуштен у рад новоизграђени гасовод, који ће овим енергентом снабдевати Белу Цркву и свих 14 села на њеној територији.

ОПШТИНА БЕЛА ЦРКВА КОНАЧНО ДОБИЛА ГАС: Новоизграђени гасовод пуштен у погон, Бајатовић одврнуо вентил

Ј.Ј.Баљак

Инвестиција је вредна 13,8 милиона евра и омогући ће да се гасом снабдева више од 7.300 домаћинстава, као и сви потенцијални инвеститори, који буду желели да граде своје погоне у тој јужнобанатској општини.

Овај свечани чин обавили су председница општине Бела Црква Виолета Симић и директор ЈП „Србијагас“ Душан Бајатовић, који се том приликом најпре извинио Белоцркванима што су гасовод добили са годину дана закашњења, због, како је образложио, проблема са папирологијом.

-Ускоро ћемо у Белој Цркви отворити и нашу филијалу, у којој ће грађани моћи да се пријаве за уградњу прикључака по акцијској цени од 780 евра у динарској противредности, коју ће исплаћивати у наредне три године – поручио је Бајатовић.

Иако је од потписивања уговора о гасификацији прошло девет година, Белоцрквани су сада задовољни што су коначно добили гас.

-Ово је велики дан за Белу Цркву. Сада су се стекли услови за долазак нових инвеститора и отварање нових радних места. Такође, ово је веома значајно и са становишта заштите животне средине, јер ће се преласком на грејање на гас у домаћинствима смањити емисија штетних гасова – рекла је председница општине Виолета Симић.

Пројекат гасификације ове општине обухватао је изградњу 175 километара гасне мреже у насељеним местима. Изграђена је и главна и још осам мерно-регулационих станица широке потрошње, као и 38,5 километара гасне мреже која повезује насељена места и 36 километара гасовода високог притиска од СГС Тилва до Беле Цркве.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ДА ЈЕ ПУТИН ЖЕНА Стигао одговор из Кремља после Џонсонове изјаве