ГАРАЖА У БЕОГРАДУ КАО СТАН У КРАГУЈЕВЦУ: Јагма дигла цену на 30.000€

Novosti online

20. 10. 2021. у 08:54

АКО сте активни возач, онда знате колико је тешко наћи паркинг место у ужем и ширем центру престонице, односно у деловима града који припадају зонама (од 1 до 3).

ГАРАЖА У БЕОГРАДУ КАО СТАН У КРАГУЈЕВЦУ: Јагма дигла цену на 30.000€

Фото Танјуг

С друге стране, паркинг место се све теже налази и на ободу града, тамо где су предвиђени и бесплатни паркинзи, те се возачи неретко паркирају на тротоару или другим речима - малтене "где стигну".

Такав сценарио сасвим логично у први план ставља гараже и њихов значај, али - и то задовољство кошта, и то папрено. Тако се на Врачару ових дана могу наћи гараже на продају за чак 30.000 евра, у улицама Хаџи Проданова и Цара Николаја Другог. У оба случаја реч је о гаражним местима величине 12 квадрата.

Они који живе на Врачару и у околини знају колико је тражење паркинга временом постало "ноћна мора", те свако ко је у прилици спреман је да купи гаражно место или да га месечно изнајмљује, али ни ту цене нису мале. Поново наилазимо на класичан закон понуде и потражње, који би могао да "ослаби" када заживи београдски метро.

Нова гаража у Крагујевцу

У просеку квадрат гараже у овом делу града кошта 1.200 до 1.500 евра, мада цифра иде и до 2.500 евра. Поређења ради, у овом моменту можете купити стан од 40 квадрата у Крагујевцу, надомак популарног тржног центра (дакле, близу језгра града), за 27.000 евра. То значи да је цена по квадрату око 670 евра.

Треба имати у виду да је просечна цена стамбеног квадрата у Крагујевцу око 900-1.000 евра, али се налазе и знатно повољније опције, које су притом солидно уређене. Дакле, имамо 600 евра за квадрат стамбеног простора у Крагујевцу на једној страни, а на другој - до 2.500 евра по квадрату гаражног места у Београду.

То довољно говори о јагми која влада у срцу Србије.

На Новом Београду ситуација је мало боља, будући да има више бесплатног места за паркирање, односно више делова који нису у зонама, тачније паркинга около зграда. Улице су пространије, те се може наћи гаража од 12 квадрата за 9.000 евра.

Али, рецимо, такође је веома популаран део око зграде Политике у самом центру Београда, тачније у Цетињској улици, где се такође може наћи гаражно место од неких 14 м2 - али за 30.000 евра. На Гундулићевом венцу продаје се гаража од 16 квадрата за исту своту новца.

Када је реч о издавању, донекле добра вест је да су цене колико-толико стагнирале, тако да још увек можете наћи гаражно место по цени од 100 до 130 евра на топ локацијама. Наравно, има и оних који траже 200 евра за месец дана.

(Телеграф.рс)

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ПОГУБНЕ ТЕЖЊЕ: Џонсон тера Путина са Балкана