ВУЧИЋ НА EXPO 2020: Србија мора да буде свет, Београд мора да буде свет, треба земљу да гурамо напред!

Д.Стојаковић

01. 10. 2021. у 15:02 >> 17:30

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић отворио је српски павиљон на EXPO 2020.

ВУЧИЋ НА EXPO 2020: Србија мора да буде свет, Београд мора да буде свет, треба земљу да гурамо напред!

Фото: Инстаграм/buducnostsrbijeav

Вучић је, након обиласка EXPO 2020 рекао да "Србија мора да буде свет, Београд мора да буде свет и да морамо да гурамо земљу напред".

Он је честитао свима који су радили на припреми за светску изложбу, где је додао да је Србија показала доста.

- Морате да се ширите на исток, морамо да водимо рачуна - рекао је Вучић.

Како је додао, ово је начин како Србија треба да изгледа, и додао да ће Београд на Води бити спектакуларан за Нову Годину.

Председник Србије у обиласку EXPO 2020

Обраћање Вучића

Председник је истакао да је Србија заинтересована за глобалну трговину, а да се истовремено трудимо и да развијамо остале секторе.

- Желимо да истакнемо колико је значајно што смо овде, Србија жели да подвуче да жели да напредује у иновацијама и дигиталном напретку. То је једини начин да кренемо у заједничке подухвате и смањимо политичке тензије.

Он је нагласио да је на овој манифестацији важно повезивање са другим нацијама и да је "Србија захвална што може да представи своје најновије подухвате".

 

- Ову годину ћемо завршити са стопом раста већом од седам процената, ово је један од најбољих резултата у Европи. Наша држава је наставила да привлаћи велики број страних инвестиција, по ћему смо такође међу првима у Европи - каже Вучић.

- Срећни смо што ћемо преко вирутуелне реалности представити све што Србија нуди. Никола Тесла, Милутин Миланковић, Лепенски вир... Наша жеља је да ставимо Србију на место најмоћнијих земаља - набројао је Вучић.

Председник Вучић стигао је на отварање српског павиљона.

У наш павиљон у Дубаију управо је стигла министарка Татјана Матић, која га је у друштву председника Александра Вучића и отворила.

 

Професор Владимир Црнојевић, директор института "Биосенс" из Новог Сада, представио је робота који уз помоћ сензора у земљи, али и сателита проверава стање земље, тј. колико у њој има влаге, минерала... 

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (12)

ЉУДИ НЕИСТИНЕ ДОЖИВЉАВАЈУ КАО СТВАРНОСТ Немци критикују Шолца: Уме ли он да разговара?