СРПСКИ ВЕЗ ПРЕД СВЕТОМ: Глобална изложба "Експо Дубаи 2020" отвара се данас

Б. Ца.

01. 10. 2021. у 08:38

НАЈВЕЋА изложба на свету "Експо 2020. Дубаи" данас отвара врата за привреднике и посетиоце из више од 190 земаља. Србија ће се на овом догађају у Дубаију, који траје до 31. марта, представити оригиналним програмом, уз наше врхунске уметнике, извођаче, музичаре и креативце.

СРПСКИ ВЕЗ ПРЕД СВЕТОМ: Глобална изложба Експо Дубаи 2020 отвара се данас

"Експо Дубаи 2020"

Очекује се и више од 25 милиона учесника на изложби, као и 1.000 фирми из Србије.

Ова изложба прилика је за сусрет српских привредника са партнерима из целог света, инвеститорима, мултинационалним компанијама, а одржаће се презентације, конференције, састанци, инвестициони форуми. Током октобра, на прве две тематске недеље "Клима и биодиверзитет" и "Свемир", и пратећим сајмовима Gitex и Gitex Future Stars, наступа око 200 привредника из Србије из готово 100 компанија, института, организација и институција.

Домаћи тим ће на изложби приказати шта су човечанству оставили наши највећи умови - Никола Тесла, Милутин Миланковић, Михајло Пупин. Откриће и највећа блага српске културе, а посебна сензација биће оживљавање у виртуелној реалности човека из Лепенског вира који је живео пре 10.000 година.

Током шест месеци атрактивног програма Србије, на Изложби ће бити организовано више од 150 различитих догађаја. Тема наступа наше земље на изложби у Дубаију гласи "Србија ствара идеје: Инспирисани прошлошћу, обликујемо будућност".

Централно место представљања Србије на Светској изложби чини архитектонски упечатљив павиљон, површине од готово 2.000 квадратних метара, специјално изграђен за ову прилику.

Запратите Нпортал на Фејсбук страници

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

ВАЖНО ЗА ПЕНЗИОНЕРЕ Вучић најавио: Укупно повећање од 19,1 одсто