МАЛИ У СКУПШТИНИ: Вредност споразума 768,8 милиона евра

Танјуг

06. 07. 2021. у 11:43

СКУПШТИНА Србије почела је данас расправу о потврђивању више споразума о зајмовима, а министар финансија Синиша Мали каже да је укупна вредност свих споразума 768,8 милиона евра и да је реч о предлозима закона који су, како наводи, кључни за даљи убрзани раст и развој економије.

МАЛИ У СКУПШТИНИ: Вредност споразума 768,8 милиона евра

Фото: Танјуг

- Три су области на које се односе законски предлози, а то су даља изградња и унапређење саобраћајне инфраструктуре, унапређење животне средине и унапређење јавног сектора у Србији - рекао је Мали у Скупштини Србије.

Пред посланицима је Предлог закона о потврдивању Споразума о партнерству, трговини и сарадњи измеду Владе Републике Србије и Владе Уједињеног Краљевства Велике Британије и Северне Ирске, Заједницке декларације у вези са трилатералним приступом правилима о пореклу и Заједничке декларације о вези између Протокола о Ирској/Северној Ирској и Споразума о партнерству, трговини и сарадњи.

Скупштина ће претресати Предлог закона о потврђивању Уговора о кредиту бр. ЦРС 1020 01 Y измеду Француске агенције за развој и Србије за реализацију Програма урбане средине отпорне на климатске промене, Предлог закона о потврђивању Уговора о кредиту бр. ЦРС 1015 02 Д између Француске агенције за развој и Републике Србије за Пројекат модернизације железницког сектора у Србији Фаза 1, као и Предлог закона о потврђивању Споразума о зајму (Програмски зајам за развојне политике за ефикасност јавног сектора и зелени опоравак) измеду Републике Србије и Медународне банке за обнову и развој.

На дневом реду је и Предлог закона о потврђивању Споразума о зајму (Пројекат интегрисаног развоја коридора реке Саве и Дрине применом вишефазног програмског приступа) измеду Републике Србије и Медународне банке за обнову и развој, Предлог закона о потврђивању Споразума о зајму (Пројекат модернизације железницког сектора у Србији применом вишефазног програмског приступа) измеду Републике Србије и Медународне банке за обнову и развој, као и Предлог закона о потврђивању Финансијског уговора Гасни интерконектор Ниш -Димитровград - Бугарска (граница) измеду Републике Србије и Европске инвестиционе банке.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

СВЕ О ЦЕНАМА РОМИНГА: Папрен позив са плаже