ОНЕ СУ СНАГА ЕКОНОМИЈЕ: Међународна конференција о женском предузетништву 13. децембра у ПКС

Промо

30. 11. 2023. у 16:00

У ЦИЉУ оснаживања и даљег јачања женског предузетништва у Србији, Привредна комора Србије ће 13. децембра организовати међународну конференцију о женском предузетништву „Жене предузетнице-снага економије“, најавила је данас Бранислава Симанић, директорка Сектора предузетништва ПКС.

ОНЕ СУ СНАГА ЕКОНОМИЈЕ: Међународна конференција о женском предузетништву 13. децембра у ПКС

Фото: Промо

Симанић је на конференцији за медије рекла да су Влада Србије, држава и Привредна комора Србије посвећени унапређењу женског предузетништва у нашој земљи.

- Циљ нам је да имамо што већи број успешних дама. У Србији је трећина предузећа и предузетничких радњи у власништву жена, што пре 10 или 15 година није био случај. Тада смо имале случај да су жене кретале у бизнис из нужде, данас се та ситуација значајно променила, данас имамо жене које су самосвесне, које имају добру бизнис идеју и добар бизнис план, а које знају како ће своју идеју да реализују и које су свесне колико снажну подршку имају од државе и ПКС - рекла је Симанић.

Фото: Промо

Каже да је Србија у европском просеку када је реч о броју женских предузетница али да им је и даље потребна снажна подршка за даљи развој:

- Зато ћемо са УниКредит банком организовати међународну конференцију о женском предузетништву Жене предузетнице: Снага економије, која ће се одржати 13. децембра у ПКС - додала је Симанић.

Светлана Бунчић, директор за Идентитет и комуникације UniCredit банке, наводи да од почетка пословања те банке у Србији континуирано подржавају женско предузетништво.

- У основи нашег пословања је равноправност, инклузија, различитост, и једна смо од ретких компанија која може да се похвали да на сваку позицију имају једнаке шансе да дођу и мушкарци и жене. На управљачким позицијама имамо 50 посто жена, а платне разлике сведене су на минимум када је реч о нивоу примања мушкараца и жена на истим или сличним позицијама - указала је Бунчић.

Фото: Промо

Подсетила је да банка препознаје значај предузетништва за економију Србије и да претходних месеци траје пројекат „Награђујемо када успешно сарађујемо“ док се 5. децембра очекује проглашење победника тог конкурса на којем су учествовала мала и средња предузећа и предузетници.

Катарина Бељић, предузетница и чланица Секције за женско предузетништво Привредне коморе Србије истиче да ПКС, као и Влада Србије, системски подржавају оснаживање жена истичући да је младим предузетницима неопходна, осим финансијске подршке, и саветодавна помоћ при покретању и ширењу бизниса.

Привредна комора Србије организоваће у наредном периоду низ заједничких активности са UniCredit банком у циљу даљег унапређења женског предузетништва у Србији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МУЖА ИСПОЛИВАЛА КЉУЧАЛОМ ВОДОМ: Умро у најгорим мукама - када се открило зашто, људи тражили њено ослобађање

МУЖА ИСПОЛИВАЛА КЉУЧАЛОМ ВОДОМ: Умро у најгорим мукама - када се открило зашто, људи тражили њено ослобађање

ИМЕ Коринe Смит многи повезују са женом која је одлучила да свесно жртвује себе због терора који су преживела њена деца, други је ипак зову бескомпромисном убицом.

22. 07. 2024. у 17:39

Коментари (0)

Јединствени Египатски Малдиви - Никада повољније!