Позив компанијама из Србије да посете Кенију

Novosti online

06. 06. 2023. у 16:11

ПРИВРЕДНА комора Србије позвала је данас све заинтересоване компаније да се пријаве за предстојећу посету привредне делегације Кенији од 3. до 8. септембра ове године.

Позив компанијама из Србије да посете Кенију

Фото: ПКС

Циљ посете је да домаће компаније упознају прилике на кенијском тржишту и да се повежу са потенцијалним пословним партнерима, а рок за пријављивање је до 20. јуна.

У фокусу посете су сектори пољопривреде, прехране, туризма и угоститељства, али могу се пријавити и заинтересоване компаније и из других сегмената пословања, којима ће бити обезбеђени адекватни састанци и саговорници (када је реч о металској индустрији – део који се односи на алате и пољопривредну механизацију представља потенцијал, за хемијску индустрију – ђубрива, ИТ – телекомуникације и last mile infrastructure services, грађевински сектор – пројектовање и изградња).  

За компаније из сектора пољопривреде, прехране и угоститељства, између осталог, планирана је посета Kenyan Food Event-у од 5. до 7. септембра у Најробију. Реч је о јединој изложби која окупља професионалце из целог источноафричког ланца снабдевања храном и пићем.

Кенија је, иначе, једна од најразвијенијих држава у подсахарској Африци са више од 55 милиона становника, све већим трендом урбанизације, није засићена конкуренцијом, а бележи раст стандарда и потрошње становништва за производима који у великој мери одговарају ономе што наше домаће компаније могу да понуде.

Пријава се врши путем е-маила: afrika@pks.rs најкасније до 20. јуна 2023. године. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (0)

ЈЕДАН ОД НАЈБОЉИХ ИКАДА: Иван Миљковић скоро непрепознатљив (ФОТО)