Оснажи се – крени у бизнис, нова кампања посвећена женском предузетништву

Novosti online

05. 06. 2023. у 17:00

ПРИВРЕДНА комора Србије (ПКС) и компанија Ђенерали осигурање Србија, покренули су кампању „Оснажи се – крени у бизнис“ са циљем унапређења женског предузетништва и економског оснаживања жена.

Оснажи се – крени у бизнис, нова кампања посвећена женском предузетништву

Фото: ПКС

- Данас је у власништву дама 35 одсто компанија у Србији, циљ нам је да тај број буде већи и да се у бизнису изједначе жене и мушкарци - истакла је, на конференцији за медије, Бранислава Симанић, директорка Сектора предузетништва ПКС.

Симанић објашњава да ће пројекат обухватити организацију бесплатних радионица, конференције и округле столове како би предузетнице, као и оне жене које планирају покретање бизниса, стекле што бољу и квалитетнију едукацију.

- Циљ нам је да наше предузетнице, уз подршку ПКС и Секције за женско предузетништво, што лакше преброде почетничке изазове у пословању - рекла је представница ПКС.

- Поносни смо што ћемо у сарадњи са Привредном комором Србије и Сектором за предузетништво у оквиру пројекта „Оснажи се, крени у бизнис“ радити на промоцији и пружању подршке женском предузетништву. Власници малих и средњих предузећа имају моћ да позитивно утичу на реалну економију земље и будућност генерација које долазе, обезбеђујући дугорочни одрживи развој. Због тога је важно да добију сваку могућу подршку како у виду дељења знања и искуства, тако и прихватања иновација, дигитализације и новина које доноси развој технологија - рекла је Наташа Ђурђевић, директорка Дирекције за корпоративне комуникације Ђенерали осигурања Србија.

Додаје да је сврха ове компаније да омогући људима да стварају сигурнију и одрживију будућност.

- Због тога предузетницима нудимо широк спектар производа, услуга и решења којима им омогућавамо да сачувају и развијају своје пословање, брину о својим запосленима и наравно о себи и својим породицама - истиче Ђурђевић.

Компанија Ђенерали осигурање Србија се изузетно залаже за поштовање и прихватање различитости, а посебно за равноправност међу половима.

- Имајући у виду да је у нашој компанији на менаџерским позицијама преко 50 одсто жена и да су оба пола скоро једнако заступљена у свим структурама, верујемо да дајемо добар пример осталим учесницима на тржишту. Због тога верујем да је природно што смо склопили партнерство са Привредном комором Србије и захваљујем се Бранислави Симанић што је у нама пронашла партнера за овај изузетно важан програм - рекла је Ђурђевић.

Током пет година од оснивања Секције за женско предузетништво ПКС били смо подршка великом броју предузетница кроз квалитетне едукације које смо им пружили, помоћ при изласку на нова тржишта, изградњу бренда, а пре свега кроз менторске програме преносећи наша искуства, подсећа предузетница Душанка Ковачевић, потпредседница Секције за женско предузетништво ПКС. Она је најавила велику конференцију посвећену женском предузетништву на јесен са циљем умрежавања предузетница и интернационализације њиховог бизниса.

Данас је у Комори представљена и прва активност у оквиру кампање, а то је "Водич за дигиталне номаде: Србија". Водич је намењен иностраним предузетницима, младима који користе дигиталне технологије за обављање свог посла истовремено путујући светом.

- У наредном периоду промовисаћемо ‘Водич за дигиталне номаде’ у Аустрији, Швајцарској, Турској, и другим државама. Србија испуњава све услове да буде пуна младих људи и нуди одличне могућности за боравак и рад странаца који се радо одлучују и да наставе живот у нашој земљи - рекао је Ненад Иванишевић, покрајински секретар за привреду и туризам.

На скупу су представљене и могућности за излазак наших предузетница на тржиште УАЕ и Саудијске Арабије, и информације везане за учешће српских предузетница на сајму женског предузетништва који се у јулу одржава у Јордану.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (0)

ЈЕДАН ОД НАЈБОЉИХ ИКАДА: Иван Миљковић скоро непрепознатљив (ФОТО)