ПКС: У суботу Дан дуалног образовања

Novosti online

20. 04. 2023. у 14:50

“ДАН дуалног образовања“ окупиће у Привредној комори Србије, у суботу, 22. априла, ученике, представнике компанија и менторе који ће будућим средњошколцима представити предности учења кроз рад и ближе их упознати са могућностима професионалне оријентације, како би се што боље припремили за избор жељеног занимања.

ПКС: У суботу Дан дуалног образовања

Фото: ПКС

У оквиру припрема за упис у средње школе, представници 31 компаније које реализују дуално образовање поделиће своја искуства и представити предности школовања по дуалном моделу малим матурантима, али и ученицима седмих и шестих разреда основних школа.

О позитивним искуствима и предностима овог вида образовања имаће прилику да чују и од ученика који се у том моделу школују.

Будући техничари мехатронике, техничари за компјутерско управљање CNC машина, техничари друмског саобраћаја, техничари за логистику и шпедицију, али и кувари, конобари, пекари, посластичари, техничари за обликовање намештаја и ентеријера, оператери за израду намештаја, монтери телекомуникационих мрежа и други, из прве руке сазнаће шта их очекује у наставку школовања ако се определе за дуално образовање.

Међу компанијама које учествују у Дану дуалног образовања су Bosch, Ball pakovanja, Телеком Србија, Пошта Србије, Игуманов, Конелек, Фабрика картона Умка, Mercator S и друге.

Представници ПКС, Националне службе за запошљавање нашим младим суграђанима и њиховим родитељима промовисаће активности професионалне оријентације, које могу значајно помоћи у избору будућег занимања и планирању каријере.

Врата за дуално образовање Привредне коморе Србије биће отворена од 11 до 16 часова.

Дуално образовање је модел образовања у којем ученици теорију уче у школи, а практична знања и вештине стичу код послодаваца током процеса који се назива „учење кроз рад“. То је сјајна прилика за школарце да се први пут сусретну са реалним радним окружењем, као и да се упознају са начином функционисања света рада уопште. Компаније које учествују у моделу дуалног образовања испуњавају прописане услове за акредитацију, што је својеврсна гаранција квалитета процеса учења кроз рад.

Неки од кључних бенефита дуалног модела образовања јесу то што је дуално образовање школовање за многобројна занимања, као и то што овај модел нуди могућност запослења одмах након завршене средње школе.

Током претходних седам година, готово 13.000 ученика је прошло модел дуалног образовања у 850 компанија и 165 школа, а школовали су се за 65 образовних профила.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (0)

ИСПОВЕСТ СВЕДОКА КРВОПРОЛИЋА У БАЊСКОЈ: Бојана Мијаиловића полицајци тзв. Косова стрељали у шуми