РЕД ФУДБАЛА, ДОБРОГ СИРА, ЧАШЕ ВИНА И СЛАТКИША: Општина Стара Пазова нова туристичка хит дестинација надомак Београда

В.Н.

30. 11. 2022. у 15:47

ЗАВИЧАЈНА кућа народног хероја Јанка Чмелика и Кућа фудбала у Старој Пазови, дворац Шлос у Голубинцима, први приватни музеј модерне уметности Мацура у Новим Бановцима, винарија Теодос у Сурдуку, неке су од локација које је група новинара и рецептивних туристичких агенција обишла у организацији Туристичке организације Београда, Привредне коморе Србије и домаћина, Туристичке организације општине Стара Пазова.

РЕД ФУДБАЛА, ДОБРОГ СИРА, ЧАШЕ ВИНА И СЛАТКИША: Општина Стара Пазова нова туристичка хит дестинација надомак Београда

Фото: Предузетник

На само тридесетак километара од Београда, на простору Општине Стара Пазова налазе се бројне знаменитости, садржаји и туристичке атракције које могу бити интересантне како Београђанима, тако и домаћим и страним туристима, указује Јелена Станковић из Туристичке организације Београда. 

„Београд је одавно превазишао оквире граница својих општина и у циљу обогаћивања туристичке понуде, важно је да понуди и могућности за излете“, истиче Станковићева.

Повезујемо велике и мале

Привредна комора Србије, као највећа пословна асоцијација, има улогу да повезује мале локалне произвођаче хране и пружаоце услуга са туристичким агенцијама и великим компанијама и да промовише њихову делатност.

Удружење за туризам ПКС је до сада реализовало посете различитим местима за представнике медија и рецептивних агенција у Србији.

"И овог пута смо то учинили у сарадњи са нашим партнерима ТО Београда и ТО Стара Пазова, како би могле да се упознају са свим чиниоцима туристичког производа који могу да понуде туристима, али и као пакет за тим билдинг и конгресни туризам. Такође, сви они ће моћи да се представе и на предстојећем Сајму туризма у Београду“, рекла је Тијана Маљковић, секретар Удружења за туризам ПКС.

Новинари и представници агенција обишли су старо језгро Старе Пазове, дегустирали „пазовачке кифле и ћуфте“, пробали ручно рађене чоколаде „Србијанка“ и чувене словачке „надлацке“. Затим су посетили завичајну кућу народног хероја Јанка Чмелника, која представља поставку везану за народно-ослободилачку борбу, али и етничке специфичности Словака, народну ношњу и уметнине са етно мотивима.

Следећа станица била је дворац Шлос у Голубинцима, здање изузетне архитектонске и историјске вредности, у ком су својевремено боравили Ђорђе Петровић Карађорђе као и Лудвиг ван Бетовен.

Незаобилазна станица је и чувени Музеј Мацура, први приватни музеј модерне уметности који на две локације, у самом Музеју и Магацину музеја, нуди изузетни вредну колекцију уметнина бројних домаћих и иностраних мајстора.

Јединствен доживљај туристима и заљубљеницима у вина, нуди новоотворена винарија "Теодос" у Сурдуку са виноградом на јединственој локацији дуж обале Дунава, и винима аутохтоних сорти Крокан, Јагода и Траминац. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

СИН ми је добро, ушили су му рану али је још у болници. Иако је полиција ухапсила сву тројицу нападача, двојицу малолетника су пустили а оног старијег од 46 година су задржали. Страшно је то што су мог сина, који уопште није проблематичан, напали из чистог мира док је шетао пса.

04. 02. 2023. у 11:56

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

Коментари (0)

НЕ ЗНАМ КАКО ЋУ СВЕ ПОДНЕТИ: Срна Ланго кроз сузе проговорила о сину