ЗАЈЕДНО ДО ВИШЕ ПОСЛА: Прекогранична сарадња Србије и БиХ

ПКС

03. 03. 2022. у 10:08

ПРЕДУЗЕЋА из сектора дрвне, прехрамбене и металопрерађивачке индустрије прекограничног подручја Златиборског округа и Сарајевске макрорегије моћи ће у наредних годину и по дана да учествују у семинарима и радионицама за развој алата за процену тржишта и побољшање иновацијских капацитета, израду стратегија за брендирање производа и извоз, а незапослени да се додатно обуче и повежу са потенцијалним послодавцима у две државе.

ЗАЈЕДНО ДО ВИШЕ ПОСЛА: Прекогранична сарадња Србије и БиХ

Фото Промо

РПК Златиборског управног округа, Привредна комора Федерације Босне и Херцеговине и Центар за едукацију и подизање свести о потреби повећања енергетске ефикасности-Енергис, реализују пројекат „Подршка за унапређење конкурентности и запошљавања – ENHANCE” који се имплементира у оквиру ИПА програма прекограничне сарадње Србијe и БиХ.

„Због недостатка квалификоване радне снаге, поред повезивања привредника, велики акценат ће се ставити и на јачање вештина незапослених лица. Активно ће учествовати у реализацији пројекта кроз различите радионице и семинаре. Циљ је да стекну знања и вештине које ће им помоћи да боље одговоре захтевима послодаваца“, каже Ана Лапчевић, директорка РПК Ужице.

У пројекат ће бити укључено 90 фирми, по 45 из Златиборског округа и из Сарајевске микрорегије, односно, по 15 фирми из сваког од три сектора из обе државе, као и минимално 90 запослених и 40 незапослених.

Почетком марта одржаће се презентација налаза истраживања о регионалном иновационом статусу. На састанку очекује се присуство 50 фирми из обе регије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ВУЧИЋ: Ја се не борим ни за Путина, ни за Бајдена, већ за своју земљу

ВУЧИЋ: Ја се не борим ни за Путина, ни за Бајдена, већ за своју земљу

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је данас да се он не бори ни за Владимира Путина, ни за Џозефа Бајдена, већ за грађане Србије и државу Србију, и да га не интересује шта имају да му поруче страни лидери, већ да гледа да у овим тренуцима Србија не буде на њиховом удару.

28. 09. 2022. у 13:20

Коментари (0)

КИША ЈЕ ПАДАЛА НА КРСТОВДАН: Шта то значи по народним веровањима