НА ПУТУ У БОЉИ СВЕТ: Захваљујући презентацијама на Експо 2020, Србија ће постати много видљивија

Њ. Е. Мубарак Саид ал Дахери, амбасадор УАЕ у Београду

29. 12. 2021. у 16:48

УЈЕДИЊЕНИ Арапски Емирати су 2021. годину посветили обележавању 50 година постојања уније. Овај јубилеј је изузетна прилика да се подсетимо свих успеха и достигнућа које је нација постигла на свом педесетогодишњем путу и 80 их прославимо.

НА ПУТУ У БОЉИ СВЕТ: Захваљујући презентацијама на Експо 2020, Србија ће постати много видљивија

Мубарак Саид ал Дахери, амбасадор УАЕ у Београду

За ово узбудљиво путовање, од пустиње па све до слања сонде „Нада“ у орбиту Марса заслужни су, пре свега, мудро руководство и пожртвовани народ Уједињених Арапских Емирата, али и сви наши искрени пријатељи, сународници и партнери са којима смо заједно градили бољи свет.

Ову годину, поред великог јубилеја, обележила је и светска изложба Експо 2020. Дубаи, иначе, највећа изложба која се икада одржала на Блиском истоку и Малој Азији. Изложба Експо 2020. Дубаи је због пандемије вируса корона одложена за годину дана па је, уместо у октобру 2020. године, почела да се одржава у овој 2021, за Емирате толико значајној години. Дубаи ће током трајања Експо 2020, укупно шест месеци, представљати место сусрета целог света и презентовања најинвентивнијих пројеката у три кључне области изложбе: одрживост, мобилност и могућности.

Велико ми је задовољство што Србија активно учествује на овој светској манифестацији и што је у прилици да покаже своје бриљантне идеје, креативност и иновативност. Сигуран сам да ће Србија, захваљујући презентацијама на Експо 2020, постати много видљивија на мапи земаља у којима се стварају генијални пројекти и решавају озбиљни изазови модерног времена.

У том контексту, желим да подсетим да је руководство Уједињених Арапских Емирата ове године објавило стратегију која ће обезбедити да Уједињени Арапски Емирати у наредних 50 година постану једна од најмоћнијих глобалних привреда. Овај историјски документ представља статешки путоказ за нову еру политичког, економског и друштвеног развоја земље. Мој предлог је да Србија буде један од наших партнера и сапутника на путу нашег развоја. Сигуран сам да креативне идеје и иновативни пројекти које развијају предузетници из Србије имају снагу и вредност да буду успешно реализовани на нашем заједничком путу у бољи свет. Оваква синергија је успешан рецепт за бољу будућност наших земаља и наших потомака. Држимо се заједно на путу у сигурну будућност! 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЉУДИ НЕИСТИНЕ ДОЖИВЉАВАЈУ КАО СТВАРНОСТ Немци критикују Шолца: Уме ли он да разговара?