ОБУЧЕН КАДАР И НИЖИ ПОРЕЗИ: Како до успешне текстилне индустрије

В. Н.

31. 10. 2021. у 18:55

ЗА опстанак и развој текстилне индустрије Србије потребно је улагање у квалификовану радну снагу јер је у овом моменту у текстилној индустрији запослено око 84.000 радника, махом жена, поручују из Удружења за текстилну индустрију Привредне коморе Србије.

ОБУЧЕН КАДАР И НИЖИ ПОРЕЗИ: Како до успешне текстилне индустрије

Фото Приватна архива

Старосна структура запослених никако не иде на руку овој индустрији па је неопходно хитно што више компанија и средњих стручних школа укључити у систем дуалног образовања.

Глобална привредна кретања на која је утицала пандемија вируса корона утицала су на све секторе привреде укључујући и „текстилце. Слика данашње текстилне индустрије у много чему се разликује у односу на период од пре нешто више од годину и по дана, иако је у јулу ове године производња достигла ниво из 2019.

За даљи развој и одрживо пословање потребна су улагања у развој кадрова, стимулативна пореска политика и промоција ове гране индустрије, сматра Немања Јовановић из Удружења за текстилну индустрију.

“Пред српском текстилном индустрије је велики број изазова због промена трендова на светском тржишту и начину пословања који у највећем случају подразумева пребацивање производних капацитета из земаља југоисточне Азије у земље југоисточне Европе. Управо ова чињеница може ићи наруку домаћим текстилцима“.

„Потребно је веће укључивање компанија у систем дуалног образовања и учешће у креирању послова као и стандарда квалификације јер ће тако помоћи да се формира стручни кадар. Већ сада, на основу иницијатива и потреба компанија, отварају се одељења у средњим стручним школама широм Србије”, каже Јовановић. Још један од предуслова, каже, јесте потреба да се повећа интересовање младих људи да раде у текстилној индустрији. 

“Текстилна индустрија је нискоакумулативна и радноинтензивна привредна грана и годинама је просечна плата у текстилној индустрији испод републичког просека. Уколико би се из бруто плате смањио део који се односи на порезе и доприносе и тај проценат прелио у корист радника, дошло би до знатног приближавања просечној плати у Србији. То би, без икакве сумње, повећало интересовање младих људи за рад у текстилној индустрији.

Последица би била и већи број ученика у средњим стручним школама у којима се по систему дуалног образовања спроводи обука и едукација младих кадрова”, истиче Јовановић.

Потенцијал постоји. Да би се шанса искористила, потребно је заједничко ангажовање свих - представника текстилне индустрије и оних који утичу на креирање привредног система, од образовања преко извршне и законодавне власти, закључује Јовановић.

Потенцијал

Последњих неколико година приметан је недостатак модних кројача, моделара, механичара текстилних машина, што у многоме ремети планове за проширење капацитета и ширење тржишта за које постоји потенцијал.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

СТАЊЕ У СТОЧАРСТВУ (1): Млекари траже хитне мере