НАШЕ ПЕЧУРКЕ НА КОРЕЈСКОМ ТРЖИШТУ: Успех домаћег стартапа
ДОМАЋА стартап компанија "Станишић БИО“, под чијим окриљем се развио бренд „Шумска тајна“, направила је највећи извозни подухват у протекле три и по године од оснивања и извезла своје производе од печурака на тржиште Јужне Кореје.
Предузеће из Ветерника производи висококвалитетне премијум намазе од шумских печурака који се већ налазе на полицама великих трговинских ланаца у Србији. Производе пласирају и на осам иностраних тржишта.
„У протеклом периоду направили смо највећи извозни подухват до сада, послали смо робу са етикетом ‘Made in Serbia’ у Јужну Кореју једном од највећих увозника хране у тој земљи од 50 милиона становника“, истиче Никола Станишић, генерални директор и оснивач предузећа.
„Шумска тајна“ је, према речима Станишића, поред договора са партнерима у Јужној Кореји, остварила недавно још један значајан пословни успех – потписани су уговори са компанијом "Дунекацке" из Хамбурга која се бави дистрибуцијом премијум производа.
"Преко њих смо на тржиште ушли на велика врата и наш први купац је Galeria Karstadt / Kaufhof, престижни ланац робних кућа који у сваком објекту поседује хипер маркет", наводи Станишић и додаје да ће прва испорука производа са етикетом „произведено у Србији“ почети у септембру.
ЗЕЛЕНСКИ САЗВАО ЧИТАВ ГЕНЕРАЛШТАБ: Издао хитно наређење, тек сада следи хаос на фронту у Украјини
УКРАЈИНСКИ председник Владимир Зеленски хитно је сазвао састанак са високо позиционираним званичницима Генералштаба и војске због ситуације на фронту, наводи британски експерт Александар Меркурис на свом блогу на Јутјубу.
04. 05. 2024. у 20:06
У НЕДОУМИЦИ СТЕ? "Васкрсе" или "воскресе"? Овако се правилно честита Ускрс или Васкрс?
У СУСРЕТ највећем православном празнику, покушаћемо да разбијемо недоумице око тога како је правилно честитати Ускрс односно Васкрс.
04. 05. 2024. у 21:16
ПОСЛЕ ОПТУЖБИ ДА КРИЈЕ НАЦИОНАЛНОСТ И ВЕРОИСПОВЕСТ: "Ја сам Српкиња, крстићу сина у Храму!" Маја Беровић о ПРАВОМ имену и пореклу
"ЈА САМ Српкиња и поносим се тиме!"
01. 05. 2024. у 13:14
Коментари (0)