ДИГИТАЛНИ МАРКЕТИНГ: Предности у савременом пословању

Бојана Ковач

01. 07. 2021. у 19:34

У ИСТОРИЈИ адвертајзинга никада није било лакше доћи до своје циљне групе или нише, али упркос доступности многих технологија, друштвених мрежа и алата, у борби са комплексним алгоритмом никада није било теже креирати и оптимизовати велики број типова реклама које би навеле купце да купе баш ваш производ у мору истих или сличних.

ДИГИТАЛНИ МАРКЕТИНГ: Предности у савременом пословању

Фото Архива

Свима је већ јасно колико је велика присутност на друштвеним мрежама као и у којој мери су ове платформе још увек најјефтинији и најадекватнији начин за пласирање услуга или производа, нарочито малих и средњих предузећа.

Компаније би требало да размишљају о дигиталној стратегији и плану садржаја као о уштеђевини за пензију или за неку другу намену. Уколико је власницима компанија циљ да се једног дана повуку из бизниса, потребно је да на време да стварају кредибилитет свог бренда онлајн.

Дигитални маркетинг има задатак да пре свега позове све у организацији да "мисле као купац" и да учине све што могу да помогну у стварању и пружању супериорне вредности и задовољства за купце.

Фото Архива

Бојана Ковач

Након стварања кредибилитета офлајн, неопходно је да компанија креира присутност, кредибилитет и рејтинг на медијским платформама и друштвеним мрежама, да интегрише стратегију онлајн и офлајн наступа.

Број корисника интернета и друштвених мрежа у нашој земљи из године у годину расте. Према подацима сајта www.internetworldstats.com, око 65% становника Србије (4.750.000) користи интернет. Друштвене мреже постају све значајнији фактор - најпопуларнија друштвена мрежа у Србији је "Фејсбук", где свој профил има око 3,5 милиона људи (49% становника, што је и највише у региону), а "Инстаграм" користи око 1.200.000 људи у Србији. Око 40% светске популације или скоро четири милијарде људи било је активно на друштвеним мрежама у 2020. години.

Што се тиче трендова у 2021. години видео незаустављиво наставља да баца сенку на све остале трендове. Са појавом пандемије у априлу прошле године, тренд коришћења видео-садржаја прерастао је сва предвиђања захваљујући LIVE обраћањима, а највише глобалној популарности мреже "Тик-ток".

За успех у дигиталном маркетингу неопходна је квалитетна едукација и праћење трендова и промена. ПКС је у самом старту добро разумела предности и динамику дигиталног маркетинга. У понуди Пословне академије ПКС је школа дигиталног маркетинга где полазници у оквиру пет модула добију основно и напредно знање како успешно да дефинишу своју маркетинг стратегију у односу на задате пословне циљеве.

Бојана Ковач је експерт за дигитални маркетинг, предавач на Пословној академији ПКС

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РЕЦЕПТ ЗА НАЈУКУСНИЈУ САРМУ: Тајна је у запршци и састојку на дну лонца

РЕЦЕПТ ЗА НАЈУКУСНИЈУ САРМУ: Тајна је у запршци и састојку на дну лонца

У смесу за сарму увек додајте нешто сувог меса, сарма ће добити финији укус, али ипак морате да пазите да због сувог меса не буде прежестока. Пре него што ставите суво месо у сарму обавезно га прокувајте.

27. 01. 2023. у 18:41

ЈЕЗИВО ОСТРВО ЗМИЈА: Држава забранила приступ због отровница - измасакрирале породицу светионичара

ЈЕЗИВО ОСТРВО ЗМИЈА: Држава забранила приступ због отровница - измасакрирале породицу светионичара

ОСТРВО змија, који се налази само 30 километара од обале бразилског града Сао Паола, заиста оправдава своје име. Мада сателитски снимци показују обиље вегетације, стеновите обале и кристално чисто море, ово острво је легло змија.

27. 01. 2023. у 21:00

Коментари (0)

МОЖЕМО ДА УШТЕДИМО И ДО 50.000 ДИНАРА: Ево колико ћемо плаћати услуге оператера наредне две године