ПРЕМИНУЛА НОВИНАРКА АЛЕКСАНДРА БОЖОВИЋ: Ауторка познате емисије са РТС-а изгубила битку са тешком болешћу

Новости онлајн

28. 04. 2021. у 09:45

АЛЕКСАНДРА Божовић, новинарка Радио телевизије Србије, преминула је у Клиничком центру Србије у 58. години, после краће и тешке болести.

ПРЕМИНУЛА НОВИНАРКА АЛЕКСАНДРА БОЖОВИЋ: Ауторка познате емисије са РТС-а изгубила битку са тешком болешћу

Фото: Принтсцреен/Јутјуб

Радила је у Еколошкој редакцији Образовно-научног програма РТС. Завршила је Филозофски факултет у Београду, радни век провела је у Радио-телевизији Србије. Била је чланица НУНС-а.

Александра је уређивала емисије посвећене екологији, бавећи се том проблематиком с критичког аспекта. Годинама је уређивала веома популарну и запажену емисију "Животна средина и здравље", која се емитује на РТС 2, као и на тематским каналима РТС-а. Једна од значајнијих тема којима се бавила је прича о Мини-хидроелектранама и загађењу ваздуха у Бору.

Позната је као новинар на кога се треба угледати, јер је у својим емисијама била оштра, тачна, тематски јасна. Саговорници у емисијама били су јој еминентни стручњаци, академици, професори, колеге. За свој рад добила је многобројна инострана и домаћа признања.

Последњи пројекат на коме је радила је "Рукумијски посни кувар", који је посветила ускршњем посту, сниман у манастиру Рукумија, недалеко од Великог Градишта.

Време и место сахране биће накнадно саопштени.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)