МИНИСТАРСТВО ДРЖАВНЕ УПРАВЕ ФИНАНСИРА ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ: За општине 40 милиона динара

Ј.Ж.С.

22. 04. 2021. у 12:14

Осам градова и општина у Србији добиће 40 милиона динара из буџета Министарства државне управе и локалне самоуправе за 2021. годину за успостављање јединственог управног места (ЈУМ) у својим срединама.

МИНИСТАРСТВО ДРЖАВНЕ УПРАВЕ ФИНАНСИРА ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ: За општине 40 милиона динара

Архива

       Ниш и Нови Пазар, градске општине Стари град и Земун, као и општине Алексинац, Аранђеловац, Сокобања и Варварин испунили су критеријуме конкурса које је Министарство расписало у фебруару ове године и на који се пријавило 37 градова и општина.

Министарство је пре четири године покренуло пројекат успостављања ЈУМ са циљем повећања ефикасности, делотворности и економичности рада јединица локалне самоуправе, као и поједностављења поступака и процедура, што омогућава смањење административног оптерећења, уштеде времена и новца, као и функционисање управе као сервиса грађана.

Градови и општине у Србији који желе да успоставе ЈУМ морају да испуњавају одређене критеријуме и предуслове, као што је тај да већ имају успостављене неке електронске сервисе. Буџетска средства која се додељују намењена су за формирање и опремање ЈУМ и за набавку неопходних техничких средстава.

ЈУМ у Србији до сада има 14 градова и општина, и то Лазаревац, Шабац, Житиште, Смедеревска Паланка, Бела Паланка, Сомбор, Крушевац, Власотинце, Ужице, Горњи Милановац, Рача, Пирот, Куршумлија и Стара Пазова, а до краја ове године ЈУМ ће добити и грађани Параћина, Тополе и Косјерића.     

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (0)

САВИЋ О КОСОВУ: Зашто је за нас Србе много више од територије - завет и света земља