НЕ СУДИТЕ, ДА ВАМ СЕ НЕ СУДИ: Патријарх Порфирије на обележавању годишњице НАТО агресије

Novosti online

24. 03. 2021. у 20:38

ПАТРИЈАРХ Порфирије је поздравио све окупљене, рекавши да је пре него што је дошао отворио Нови завет, где је одмах видео стихове којима се морамо водити.

НЕ СУДИТЕ, ДА ВАМ СЕ НЕ СУДИ: Патријарх Порфирије на обележавању годишњице НАТО агресије

Фото: Принтсцреен

- Не судите, да вам се не суди. И ја сам дошао овде са осећањем да смо се сакупили не да судимо, али да се сетимо и да можемо да кажемо шта је истина. Скупили смо се да бисмо се заједно, саборно, сетили несрећних дана пре 22 године. Пре свих да се сетимо и да се сећамо невиних жртава. А наше жртве су невине зато што се наш народ бранио од агресије - рекао је патријарх.

Поглавар СПЦ је подсетио на див-јунаке, војнике и полицајце, хероје са Кошара и небеске витезове, који су дали животе на бранику отаџбине.

- И ми морамо да се молимо њима, зато што их је Бог уписао у књигу вечности. Вечерас желим да истакнем да се у тих 78 дана код нашег народа, не само код оних који су бранили мостове, него и код других који су се склањали од бомби, тада пројавила једна суштинска особина нашег етоса, драгоцени део нашег идентитета, а то је међусобна солидарност и хришћанска љубав за ближње - истакао је патријарх Порфирије.

Он је истакао да се та солидарност показала и сада током епидемије, где су наши витезови постали лекари и медицинске сестре, раднице у продавницама и многи други.

- Шта нас је одржало тада, и шта нас одржава данас? Одржао нас је хришћански начин живота, којем нас је научио Свети Сава - рекао је поглавар СПЦ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)