ВАЖНА ОДЛУКА МИНИСТАРСТВА ПРОСВЕТЕ: Одлаже се пробни завршни тест - ево када ће бити одржан!

Novosti online

19. 03. 2021. у 15:54

МИНИСТАРСТВО просвете, науке и технолошког развоја обавештава да је данас донета одлука о одлагању пробног завршног теста за ученике осмог разреда.

ВАЖНА ОДЛУКА МИНИСТАРСТВА ПРОСВЕТЕ: Одлаже се пробни завршни тест - ево када ће бити одржан!

Илустрација Фото З. Јовановић

Пробни завршни тест, који је планиран за 26. и 27. март, одложиће се за петак 9. и суботу 10. априла 2021. године, што ће бити утврђено изменом Правилника о календару образовно-васпитног рада основне школе за школску 2020/2021. годину.

Раније данас Министарство је саопштило да, што се тиче нижих разреда основних школа, неће бити преласка на онлајн наставу од понедељка.

- На састанку председнице Владе Републике Србије Ане Брнабић и медицинског дела Кризног штаба одлучено је данас да се ипак остане при досадашњем начину рада и да млађи основци похађају наставу редовно. Свакако, у појединачним случајевима, на основу одлуке локалних кризних штабова, уз сагласност Министарства просвете, науке и технолошког развоја преко школских управа, може се донети другачија одлука - наводи Министарство.

Локални кризни штабови тако имају могућност да у срединама где број заражених експоненцијално расте предложи да све школе пређу на онлајн наставу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)