НИСАМ СМЕЛА ДА ИЗАЂЕМ НА УЛИЦУ ОД СТРАХА: Исповест девојке чија је фотографија завршила на Телеграму

Новости онлине

09. 03. 2021. у 20:13

НА АПЛИКАЦИЈИ Телеграм месецима, па и годинама, постоје групе мушкараца који међусобно размењују експлицитан садржај девојака од којих за то нису добили одобрење.

НИСАМ СМЕЛА ДА ИЗАЂЕМ НА УЛИЦУ ОД СТРАХА: Исповест девојке чија је фотографија завршила на Телеграму

Фото: Депоситпхотос

Поред тога, деле и њихове бројеве телефоне, а понекад и адресе на којима оне станују. Последњих дана друштвене мреже брује о групи Екс-Ју балканска соба која је окупила 36.000 мушкараца, а међу жртвама једне од тих гнусних групи, нашла се И. П. (20), девојка из Ниша, која је испричала своје лоше искуство.

Како је на самом почетку рекла, на Инстаграм профилу објавила је своју фотографију на којој, наравно, није гола, али која би се могла окарактерисати као "провокативнија".

- Имала сам кошуљу на тој фотографији, али се видела тетоважа коју имам између груди. Мој профил је закључан, те су то могли да виде само људи који ме ту прате. То се десило септембра прошле године, и тих дана су почели да ми стижу бројни захтеви од људи које не познајем, а неки су и са лажних профила. Све то ми је било чудно, па сам се распитивала код својих другара шта би то могло да буде. Један од њих ми је рекао да је видео ту моју фотографију на Телеграму и објаснио ми како те групе функционишу - започиње И. П.

После тог сазнања, ова млада Нишлијка ушла је у једну од тих Телеграм група и најпре ништа није пронашла, да би јој после месец или два поново на Инстаграм стизали захтеви од непознатих мушкараца. Своју фотографију на крају је пронашла на порно сајту. Коментари су, каже, били ужасни, а осећај - катастрофалан.

- Испоставило се да су на један порно сајт окачили ту фотографију. Они са Телеграма преузимају фотке и онда објављују и ту. У тим тренуцима, када то видите... осећате се катастрофално. Плашила сам се да изађем из куће, мислила: "Ето, сад је цео Ниш то видео". Коментари су били ужасни: "дроља", "ку*ва", "је*о бих је"... После тога... какве сам све поруке добијала од момака. "Је л' шаљеш такве слике још?", "Јеси слободна за секс, комбинацију?" - прича наша саговорница.

Како каже, када је ушла у групу, имала је утисак као да је на пијаци.

- То изгледа као каталог производа, они нуде фотографије девојака, дају њихове бројеве телефона, пишу: "ево, ова ова се је*е за 50 евра, ко хоће", а притом та девојка не продаје те услуге - објашњава И. П.

Видела је, каже, и наге фотографије девојке коју познаје из виђења.

- На крају, зажалила сам што сам објавила такву фотографију. Зато бих посаветовала девојке да пазе шта раде, коме шаљу такав садржај и пре свега - коме верују, као и да пријаве случај уколико су жртве тих Телеграм групи - поручује девојка.

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Слушај најновије вести и најбољу музику на радионовости.цом