"ПОКРЕНИ СЕ ИСКОРИСТИ ШАНСУ": Завршна конференција пројекта у организацији ЦЕРОБ

Новости онлине

01. 03. 2021. у 09:25

У НЕДЕЉУ: 28.02.2021. године у просторијама Мегатренд Универзитета организована је завршна конференција пројекта „ПОКРЕНИ СЕ – ИСКОРИСТИ ШАНСУ“, који је реализовао Центар за едукацију и развој омладине Београда (ЦЕРОБ) уз подршку партнера Развојне агенције Србије, Привредне коморе Србије и Студентске конференције универзитета Србије. Пројекат је финансиран од стране Министарства омладине и спорта.

ПОКРЕНИ СЕ ИСКОРИСТИ ШАНСУ: Завршна конференција пројекта у организацији ЦЕРОБ

Фото промо

Завршну конференцију званично је отворила госпођа Снежана Жугић в.д. помоћник министра за омладину, која је изразила задовољство постигнутим резултатима у условима пандемије и нагласила да ће свака права иницијатива и добра идеја која је усмерена ка младима увек бити подржана од стране Министарства омладине и спорта.

Поред госпође Жугић учесницима су се обратили и Немања Јевтовић у име Развојне агенције Србије, доц. др Срећко Бачевац са Академије ,,Доситеј“ као представник предавача, председница Студентске конференције универзитета Србије, Маргарета Смиљанић као и представник младих из Републике Српске, Никола Буловић.

Фото промо

Резултате пројекта представио је председник Центра за едукацију и развој омладине Београда, Стефан Милић истакавши да је пројектом обухваћено око 300 младих, средњошколаца и студената, од којих је њих 170 прошло програме обука за предузетништво и обуке за компетенце за целоживотно учење које су младима предавали еминентни стручњаци из академске заједнице, јавног и приватног сектора. Такође је истакао да је у оквиру пројекта ,,Покрени се -Искористи шансу“ 35 незапослених младих прошло програм стручне праксе у реномираним компанијама као што су Nestle, Alo media sistem, Novosti, Birdseye, Barracuda, Gebrüder Weiss и др, од којих је 12 практиканата добило посао у компанијама у којима су похађали праксу, што овај пројекат чини изузетно успешним, посебно у условима пандемије изазване вирусом Ковид -19.

На крају свечаности првој групи практиканата уручени су сертификати за успешно завршен програм обуке из области омладинског предузетништва и повећања кључних компетенција за целоживотно учење.

У име практиканата , који су успешно прошли обуку и програм стручне праксе говориле су Јованa Николић и Наталијa Ђурђевић, указавши на значај оваквих пројеката, где се младима пружа прилика за стицање практичних знања и вештина , које ће им користити у даљој каријери. Оне су се захвалиле удружењу ЦЕРОБ и Министарству омладине и спорта истакавши свој пример, као прави резултат пројекта, јер су оне након завршеног програма праксе добиле прилику да се запосле и ту прилику су искористиле.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)