МИНИСТАР ЛОНЧАР ОБЈАВИО СЈАЈНЕ ВЕСТИ: Ако овако наставимо - до лета идемо на море

Novosti online

09. 02. 2021. у 09:27

МАСОВНА ревакцинација у Србији почиње данас на више од 200 пунктова. У Београду ревакцинација ће се обављати у Хали 11 на Сајму, док ће се вакцинација обављати на новом пункту Белекспо центра на Новом Београду. Вакцинацији у Белекспо центру присуствоваће и заменик градоначелника Београда Горан Весић.

МИНИСТАР ЛОНЧАР ОБЈАВИО СЈАЈНЕ ВЕСТИ: Ако овако наставимо - до лета идемо на море

Фото: Принтскрин

Другу дозу вакцине данас ће примити 5.500 грађана, наредног дана 15.000, затим 30.000, да би се дошло до 60.000 у једном дану.

- Почиње давање друге дозе вакцине против корона вируса на 200 пунктова, трудићемо се са грађани иду на исто место где су примили прву дозу - рекао је данас министар здравља Златибор Лончар.

Како је додао наставља се усепшно и давање прве дозе.

Грађани су, каже, схватили колико је вакцинација битна.

Он је апеловао на грађане да се не опуштају након примљенеј прве дозе вакцине.

- Ако овако наставимо, до лета стављамо корону под контролу, моћи ћемо да идемо на море - истакао је Лончар.

- Све количине су потрошене...Надам се да грађани виде колико волимо рачуна о њима...Грађани могу да бирају коју вакцину хоће да приме - рекао је министар Лончар.

Производња вакцине против вируса корона на Торлаку

- У петак поподне бићемо ближи одговору када и како можемо да почнемо са производњом вакцине. Неке процене су да то можемо да почнемо за две месеца. Прва фаза подразумева да дође већином готова супстанца. Торлак већ има искуства са тим. За нас је изазов друга фаза.

- За прву фазу Торлак има, купили смо две машине. Имамо бочице, имамо апарате, остало је само да се набави за обележавање бочица.

- Мислим да се мере не поштују довољно, на седници Кризног штаба ћемо прво да све анализирамо. Нема опуштања, бројке нам говоре. Иде Сретење, људи ће на планине. Морамо да урадимо све што је неопходно да то спречимо

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

Смештање најстаријих чланова породице у дом за старе