МИНИСТАР СТЕФАНОВИЋ: Наставићемо да улажемо и развијамо "Застава филм"

Novosti online

08. 02. 2021. у 16:52

ПОТПРЕДСЕДНИК Владе и министар одбране др Небојша Стефановић обишао је данас Војнофилмски центар "Застава филм", установу у саставу Управе за односе са јавношћу, која је недавно обележила 72 године постојања.

МИНИСТАР СТЕФАНОВИЋ: Наставићемо да улажемо и развијамо Застава филм

Фото: Министарство одбране

О резултатима рада Војнофилмског центра "Застава филм" и плановима за будућност, министра одбране информисао је директор тог центра потпуковник Горан Иконић, а током посете министру Стефановићу су приказани наставни филмови "Тактичко-технички зборови", "Отворени дани" и "Спомен-собе", који су припремљени за факултативни предмет "Основе система одбране Републике Србије".

Фото: Министарство одбране

- Драго ми је да видим да "Застава филм" и данас чува традицију наше војске, да чува успомену на сва она славна времена и Првог и Другог светског рата, да чува све оно што је војска након тога учинила за ову земљу и да чува успомену на све оне дивне људе који су и у овој кући и у читавој војсци успели да учине херојске подвиге, да учине да запамтимо због чега су увек били са таквим поверењем народа и због чега су тако добро чували слободу наше отаџбине. Драго ми је да видим да људи из "Застава филма" и Управе за односе са јавношћу размишљају како да унапредимо њихов рад, како да унапредимо све оно што ову кућу чини тако великом и да у будућности наставе да се баве филмском делатношћу - истакао је министар Стефановић.

Он је подсетио да "Застава филм" снима и филмове едукативног карактера који помажу да наша деца уче о нашој историји, традицији, о слави коју је војска донела нашој земљи.

- Зато желим да им пружим сву могућу подршку да наставе инвестиције и у опрему и у технику и у средства и у људе и њихова примања и да помогнемо да они у наредним годинама буду понос наше отаџбине и понос наше војске. Учинићу све што могу и да у пројектима који следе ова кућа добије адекватне просторије, адекватну опрему и да заједнички градимо један нови систем који ће помоћи да наша деца добију најквалитетније филмове о својој војсци, о нашој техници, о свему што војска купује, набавља, опрема се и због чега јесте тако моћан гарант стабилности наше земље, али наравно и да помогнемо свим другим грађанима да имају увид у то што "Застава филм" ради, шта је то што снима и да се подсете неких филмова који су доносили сјајне награде широм света и да са таквом традицијом наставимо и у будућности - нагласио је министар Стефановић.

На крају данашњег обиласка, у знак сећања на посету, директор "Застава филма" потпуковник Иконић, у име колектива Војнофилмског центра, уручио је министру Стефановићу експонат у облику филмске траке са посветом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)