СТЕФАНОВИЋ УРУЧИО РЕШЕЊА О ПРИЈЕМУ: Посао у Војнотехничком институту за стипендисте Министарства одбране (ФОТО)

Новости онлајн

03. 02. 2021. у 15:50

ПОТПРЕДСЕДНИК Владе и министар одбране др Небојша Стефановић уручио је данас седам решења о пријему у радни однос у Војнотехнички институт стипендистима Министарства одбране.

СТЕФАНОВИЋ УРУЧИО РЕШЕЊА О ПРИЈЕМУ: Посао у Војнотехничком институту за стипендисте Министарства одбране (ФОТО)

Фото: Министарство одбране

Стефановић је изразио задовољство што ови млади људи добијају посао у својој струци и што ће својим знањем и радом помоћи да војска буде још јача и ефикаснија.    

- Намера нам је да јачамо Војнотехнички институт и да ова реномирана установа добије пажњу коју заслужује. Нажалост, од установе која је некада имала и до 1.400 запослених, у неким претходним деценијама дошла је до веома скромног броја. Зато ћемо интензивно радити на повећању броја запослених, као и повећању њихових плата и наставити са исплатама стимулација, и тако показати да се знање и труд ових људи цене и вреднују – рекао је Стефановић.

Он је истакао да пријемом првих стипендиста Министарства у радни однос у ову установу, држава показује и да се залаже да млади људи нађу посао у својој земљи и да уважава њихово знање.

- Овај пријем је само први део. Планирамо да у наредних 30 дана запослимо још око 80 младих, а надамо се да ће их до краја године бити укупно 150, чиме ће Институт добити значајно појачање – нагласио је министар Стефановић.

 
Говорећи о будућности коју млади имају у Војнотехничком институту, министар одбране је подсетио и да су они који су радили, на пример, на пројекту развоја тенка М-84, управо захваљујући свом знању и раду, успели да кроз годишњу стимулацију добију уз плату још око 250.000 динара.

Фото: Министарство одбране

- То показује да се знање и рад цене, али хоћемо да то буде још значајније, да и млади истраживачи који се тек укључују у рад ове најелитније институције у Министарству одбране, која развија нове система наоружања и опреме, као и њихове искусније колеге осете снажну подршку свог министарства, своје државе, и то ће бити видљиво и ове и у наредним годинама – поручио је министар Стефановић.

Међу седам стипендиста који су данас добили посао је и Милан Вучковић, који ће у Војнотехничком институту бити запослен на месту истраживача. Завршио је војноиндустријско инжењерство, заједнички смер на Факултету инжењерских наука Универзитета у Крагујевцу и Војне академије Универзитета одбране у Београду. Част му је, како каже, што је у року завршио студије и што је стекао услов да добије стипендију Министарства одбране.

- Војнотехнички институт ми пружа могућност да се и даље усавршавам и напредујем. Сада сам на докторским студијама на Факултету инжењерских наука у Крагујевцу на смеру Машинско инжењерство и управо ће ми Војнотехнички институт пружити прилику да се и даље усавршавам у области којом ћу се бавити - рекао је Вучковић.

Фото: Министарство одбране

Маријана Сталевић, која је такође данас добила решење о запослењу, завршила је смер војноиндустријско инжењерство и, као и њен колега Вучковић, тренутно похађа докторске студије на Факултету инжењерских наука у Крагујевцу. Она истиче да јој је одувек жеља била да ради у Војнотехничком институту те додаје да јој представља велико задовољство што је са колегама са факултета добила прилику да се заједно усавршавају у тој реномираној војној установи.

Војнотехнички институт Министарства одбране је институција која више од шест деценија гради свој идентитет, не само у Србији већ и иностранству. Формиран давне 1948. године, Војнотехнички институт је до данас развио и у оперативну употребу Војске Србије увео око 1.300 средстава наоружања и војне опреме.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ЗА 20. МАЈ: Сунлано и топло, до летњих 30 степени, ево када стиже промена