ДЕКАН НЕ ГОВОРИ ИСТИНУ: Реаговање на наводе Снежане Николић, првог човека ФАСПЕР

Љ. БЕГЕНИШИЋ

25. 12. 2020. у 12:40

НАВОДИ које је изнела проф. др Снежана Николић, декан Факултета за специјалну едукацију и рехабиитацију (ФАСПЕР) у тексту у "Вечерњим новостима" под називом "Треба да напредујем, а остаћу без посла" су неистинити.

ДЕКАН НЕ ГОВОРИ ИСТИНУ: Реаговање на наводе Снежане Николић, првог човека ФАСПЕР

Фото: Принтскрин Хепи ТВ

Ово каже проф. др Нада Доброта која је била ментор за израду докторске дисертације др Јадранки Оташевић којој, како је објаснила за наш лист, на овом факултету не дозвољавају да буде изабрана у звање доцента и прети јој отказ.

- Др Јадранка Оташевић која је асистент Факултета за специјалну едукацију и рехабитацију је докторирала на Универзитету у Београду из мултидисциплинарне научне области неуронауке поремећаји говора још септембра 2016. године - појашњава професорка Доброта.

У фебруару 2017. ова професорка је на састанку Одељења за логопедију тражила да се распише конкурс за доцента.

- Управник Одељења је у записнику написао да је предлог једногласно одбијен, што није био могуће јер смо на састанку биле присутне моја асистенткиња Јадранка Оташевић и ја, пошто њихов кандидат тада није испуњавао ни минимум услова за то радно место - наводи се у реаговању.

Професорка појашњава да на дипломи доктора наука коју издаје Универзитет у Београду прецизно пише чега је доктор наука Јадранка Оташевић.

- Чланови Комисије којих је било пет, а не три како је пракса на ФАСПЕР-у, су еминентни професори из мултидисциплинарних научних области од којих су два редовна професора била и са ФАСПЕР-а. Звање у дипломи кандидата формулише надлежна служба Универзитета у Београду према постојећем Правилнику. Своје мишљење о ужој научној области и дипломи је дао и Универзитет у Београду као меродавно тело - наглашава професорка Доброта.

Она истиче да борба са деканом ФАСПЕР-а проф. Снежаном Николић траје четири године и протекле су у настојањима да се правда задовољи.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

Слушај најновије вести и најбољу музику на радионовости.цом