ТАСИЋИ ДОБИЛИ КРОВ НАД ГЛАВОМ: Нова успешна акција кошаркаша Марка Кешеља помоћи Србима на КиМ

В.Н.

16. 12. 2020. у 10:30

СЕДМОЧЛАНА породица Тасић из села Горње Мочаре, општина Косовска Каменица, на Косову и Метохији, са великим усхићењем дочекала је усељење у свој нови дом.

ТАСИЋИ ДОБИЛИ КРОВ НАД ГЛАВОМ: Нова успешна акција кошаркаша Марка Кешеља помоћи Србима на КиМ

Фото Х. О. "Срби за Србе"

Средства прикупљена на онлајн донаторској вечери, одржаној почетком септембра у организацији чувеног кошаркаша Марка Кешеља и хуманитарног удружења "Срби за Србе", била су довољна да се Тасићима изгради и потпуно опреми нова кућа.

- Тешка времена рађају хероје, тешка времена рађају велика дела - надахнуто прича Кешељ.

- Успели смо у овим изазовним временима да организујемо друго донаторско вече, да оно прерасте у традицију. Захваљујем се свим донаторима и људима добре воље који су нам помогли да и ова наша акција буде успешна, да породица Тасић добије кров над главом и прилику да њихова деца одрастају у хуманим условима.

 Марко Кешељ поставља камен темељац , Фото Х. О. "Срби за Србе"

Поред мајке Драгане и оца Драгана, породицу Тасић чини и њихових пет принцеза - Бојана (12), Анђела (9), Тамара (7), Милица (5) и Јована (осам месеци). Живе од пољопривреде, социјалне помоћи и дечјих додатака. Нова кућа им је највећи подстицај да наставе живот на свом вековном огњишту.

- Захваљујем се свим донаторима што су нам омогућили да се уселимо у нови дом - рекао је Драган Тасић. - Ми смо сложна породица и ово је велики корак напред за све нас. Девојчице су пресрећне.

Свечаном тренутку, због тешке ситуације изаване короном и мера које су донесене, присуствовала је мања група чланова организације "Срби за Србе" и Епархијске хуманитарне организације "Мајка девет Југовића" из Грачанице, која је и логистички подржала ову акцију.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ЗА ЧЕТВРТАК, 26. МАЈ: Погледајте какво нас време очекује данас и у наредних седам дана