"НИЈЕ МНОГО ОСТАЛО ДО ПОТПУНОГ ЗАТВАРАЊА": Лончар - једина мера која можда може да донесе резултат је да затворите све

Novosti online

26. 11. 2020. у 21:52

ДОКТОР Предраг Кон је јуче рекао да се каснило са доношењем рестриктивнијих мера и да је медицински део Кризног штаба предлагао нове мере још пре скоро три недеље.

НИЈЕ МНОГО ОСТАЛО ДО ПОТПУНОГ ЗАТВАРАЊА: Лончар - једина мера која можда може да донесе резултат је да затворите све

Фото: Танјуг

Министар здравља Златибор Лончар је рекао да су и друге државе доносиле јаче мере, али да оне нису дале резултате

- Једина можда мера која може да вам донесе неки резултат јесте да затворите све.

На питање колико је времена остало до потпуног затварања, Лончар је рекао "не много" јер је "очигледно да се нове мере слабо поштују".

- Нема ништа безбедније од одласка деце у вртић и деце из нижих разреда у школама. Они у школи носе маске, перу руке и држе дистанцу. Процењује се да ли ће и они прећи на онлајн, али у сваком случају која год одлука да буде донете неће ни у једном моменту наудити деци, нити било коме - подвукао је.

Према његовим речима, епидемиолошка крива ће се променити када се ми променимо.

- Ми када видимо да је озбиљна ситуација, онда схватимо. Наш народ јесте интелигентан, али је мало и опуштен. Ово је моменат када морамо да будемо јединствени на нивоу целе Србије. Морамо да престанемо да полемишемо о мерама и да почнемо сви да их поштујемо.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ПОЧЕЛА ОКУПАЦИЈА СЕВЕРА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ: Курти послао више од 300 специјалаца на север; Београд има одговор

ПОЧЕЛА ОКУПАЦИЈА СЕВЕРА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ: Курти послао више од 300 специјалаца на север; Београд има одговор

ВИШЕ од 300 Куртијевих специјалаца до зуба наоружаних пешке је, у пратњи бројних оклопних возила, умарширало синоћ из правца Јужне у Северну Митровицу и упутило се у правцу Бошњачке махале, сазнају "Новости". Аљбин Курти је очигледно кренуо у финални покушај окупације севера Косова и Метохије.

08. 12. 2022. у 20:54 >> 23:37

МНОГИ ЋЕ СЕ ИЗНЕНАДИТИ: Како се Његош заправо звао? Ословљавали су га са Петар и Раде, али је његово крштено име било другачије

МНОГИ ЋЕ СЕ ИЗНЕНАДИТИ: Како се Његош заправо звао? Ословљавали су га са Петар и Раде, али је његово крштено име било другачије

ВЛАДИКА ПЕТАР II Петровић Његош био је и остао упамћен као врло харизматична личност, маркантни владар, али и дубоко просветљена мисаона фигура о чему сведоче његова знаменита књижевна дела. Иако су у усменој традицији и писаној историји његов лик и дело опште познати, неки битни детаљи из његовог живота слабо су познати.

08. 12. 2022. у 18:51

Коментари (2)

КАКО ЈЕ МАКСИМ ГОРКИ ПИСАО О СРБИМА: Они су Руси колико и ми, ово је наша земља, овде су људи ЉУДИ, народ који се бори за слободу