ТУ СЕ ЉУДИ НАЈНЕОДГОВОРНИЈЕ ПОНАШАЈУ: Министар Лончар о ситуацији у Београду - Не можемо целу Србију сместити у болнице!

Новости онлине

08. 11. 2020. у 09:50

МИНИСТАР здравља Златибор Лончар каже да није утеха за нас да неко у комшилуку има више умрлих и заражених и крајњи је моменат за солидарност како би покушали да зауставимо овај тренд раста броја инфицираних короном.

ТУ СЕ ЉУДИ НАЈНЕОДГОВОРНИЈЕ ПОНАШАЈУ: Министар Лончар о ситуацији у Београду - Не можемо целу Србију сместити у болнице!

Фото: Принтсцреен

- Замолио сам грађане да не напреве ни један контакт који не морају како би покушали да овај тренд раста да зауставимо. Морамо једно 10 дана да се придржавамо тога, да не идемо на ризична окупљња. Зар је проблем да 10 дана не идете на концерте, журке? - рекао је Лончар.

Он је указао да од короне оболевају људи између 30 и 50 година.

- Реална је опасност, још већа је опасност за старије грађане који имају удружена обољења. Имамо унуке који су се заразили и леже у једној соби и заразили су баке деке који леже у другој – рекао је Лончар и истакао да не постоји ни једна мера коју би донели и око које би се сви сложили.

Међутим, времена за анализе нема.

- Здравствени систем није конципиран тако да у њега можете да сместите целу Србију када се разболи. У Београду је најгора ситуација. Ту се људи најнеодговорније понашају. Систем има одређену пропусну моћ коју може да издржи, а циљ је да сваки пацијент добије адекватну здравствену негу – истакао је Лончар.

- Цела Земунска болница се враћа у ковид систем, ни то није довољно. Не можемо тако у недоглед - истакао је Лончар.

Фото: Принтсцреен

Нагласио је да би највећа помоћ лекарима и медицинским радиницима била да се уздржавамо од непотребних контаката.

- Зар је толики проблем да 10 дана не идемо на журке? – питао је Лончар и указао да да држава гради две болнице и да их Александар Вучић неће однети кући.

- Али размислите колико има пацијената који нису ковид. Те болнице неће стајати празне – подвукао је министар.

(Пинк)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

ДАНАС ЈЕ ВАВЕДЕЊЕ, А ДУВА ЈАК ВЕТАР: Шта то значи по народном веровању