НЕЋЕМО СЛАВИТИ НОВУ ГОДИНУ? Тиодоровић открио када ће бити пик трећег таласа, морамо добро да се припремимо

Новости онлине

21. 10. 2020. у 10:13

ЕПИДЕМИОЛОГ и члан Кризног штаба за борбу против ковида-19, др Бранислав Тиодоровић, пик епидемије корона вируса очекује у новембру и децембру.

НЕЋЕМО СЛАВИТИ НОВУ ГОДИНУ? Тиодоровић открио када ће бити пик трећег таласа, морамо добро да се припремимо

Фото: Танјуг

Како каже, "сви морамо добро да се припремимо за оно што нас очекује крајем године".

- У Европи епидемија букти, имамо епидемију која је поново у таласу. Да ли је то трећи талас или други талас није битно. Ово је још увек далеко од пика, пик ће вероватно бити у новембру или децембру - казао је Тиодоровић.

Каже и да ниједна држава није пусто острво, и да смо посебно у региону, сви повезани и ослоњени једни на друге.

- Ово је једна тешка ситуација, која сувише друго траје. Овај део Европе је ушао у осми месец епидемије, што је изазвало и озбиљан премор здравственог система, који се налазе на ивици издрживости - навео је Тиодоровић.

Према његовим речима, "практично исте мере спроводе се у Европи и многе државе уводе и ношење маске на отвореном". У Србији је тренутно на снази препорука ношења маске на отвореном.

- Док год не дође вакцина, док не будемо сигурни да ће та вакцина бити успешна, ми немамо велики избор. Још увек лек који ће да заустави корону није на видику - поручио је Тиодоровић.

Дакле, како ствари сада стоје, ако се обистине прогнозе о пику тпоком новембра и децембра, тешко је веровати да ћемо у Србији имати организованог дочека Нове године на градским трговима.

Подсетимо, прва је дочек Нове године отказала Будва у којој су традиционално наступале највеће звезде са простора целе екс Југославије

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)