НЕМАЧКА ИСПОРУЧИЛА: Први товар помоћи тзв. Косову и Црној Гори

Танјуг

02. 10. 2020. у 21:22

НЕМАЧКО министарство одбране испоручило је први товар медицинске опреме за подршку Косову и Црној Гори у њиховим напорима у борби са пандемијом корона вируса, саопштено је данас из Кфора.

НЕМАЧКА ИСПОРУЧИЛА: Први товар помоћи тзв. Косову и Црној Гори

Фото архива

Медицинска роба испоручена почетком седмице, између осталог, укључује личну заштитну опрему као што су ФФП2 маске, хируршке маске, рукавице за једнократну употребу и заштитне наочаре, намењене медицинском особољу.

Опрема је допремљена у Приштину авионом А400М немачке “Луфтвафе” који је превозио војнике и материјал за немачки контингент КФОР-а.

Ово је највећа појединачна мера помоћи немачког Бундесвера у оквиру међународне борбе против пандемије ковида-19, намењена подршци Косовским безбедносним снагама, чије ће медицинско особље радити у цивилним болницама и на тај начин допринети здравственој заштити грађана и војсци Црне Горе, додаје се у саопштењу.

КФОР је подржао немачку иницијативу прихватом и опслуживањем А400М и утоваром робе у логистичке камионе Косовских безбедоносних снага и Војске Црне Горе.

Други товар опреме стићи ће копненим путем што ће чинити укупно више од 10 тона, наводе из Кфора.

"Од избијања пандемије корона вируса, Косовске снаге предвођене НАТО олакшавају испоруку помоћи против Цовид19 од стране савезничких и партнерских земаља попут Италије, Пољске, Турске, Немачке и Аустрије", наводи се у саопштењу Мисије НАТО на КиМ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)