ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ ИЗ БРИСЕЛА: Скупа цена протеста, надам се паду броја оболелих, ЕК потврдила раст наше привреде

Танјуг

16. 07. 2020. у 22:05 >> 22:12

ПРЕКЈУЧЕ, јуче и данас имали смо велики број оболелих од вируса корона и надам се да ће сутра и прекосутра тај почети да пада, изјавио је вечерас председник Србије Александар Вучић.

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ ИЗ БРИСЕЛА: Скупа цена протеста, надам се паду броја оболелих, ЕК потврдила раст наше привреде

Фото Тањуг

"То су протести који нас коштају. Коштају нас најскупље могуће, коштају нас живота људи и лекара, јер је нечија неодговорност ишла тако далеко да их је баш било брига за људе, здравствене раднике... А, то су они који ниједну болницу нису изградили 30 година", рекао је Вучић за ТВ Пинк.

Не жели, каже, ни по питању корона вируса да се додворава било коме.

"И даље сам љут што нисмо увели полицијски час, троструко мање заражених бисмо сада имали", рекао је Вучић.

ПОНОСАН САМ, ЕК ПОТВРДИЛА НАШ ПРИВРЕДНИ РАСТ

Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да је поносан на наше људе и грађане због добрих економских резултата, које је данас потврдила Еворпска комисија, а не ми сами.

За први квартал имаћемо најбољи привредни раст у Европи од 5 посто, рачунајући март, како је навела ЕК, рекао је за Пинк тв и истакао да је учешће у дијалогу важно и због креирања поверења инвеститора, који су генератор раста насе привреде.

Напомиње и да су и домаће инвестиције веома допринеле и честита људима у Србији на томе, јер то све, истиче, отвара више могућности.

Каже да се у другом кварталу очекује "ужасан раст" због корона вируса, али мање лош од других земаља, а у 3. и 4. надамо се бољем расту, ако, каже, стигнемо до вакцине током новембра.

У другом кварталу можемо бити са најмањим падом у Европи и то била награда за наше људе и грађане.

Резултати су бољи од других, али морамо још вредније да радимо, поручио је Вучић.

Он је као ординарне глупости одбацио тврдње синдиката Слога да ће бити милион незапослених и рекао да поједини синдикати, не сви, на овај начин обмањују људе и раднике.

Указао је да је држава сада потрошила 3,5 милијарде да би се подржала пирвреда.

При томе чувамо стопу јавног дуга на 57 одсто, казао је Вучић и додао да би он још више падао, да није било короне.

ОЧЕКУЈЕМО МНОГО ОД ЕУ

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да је са европским комесаром за суседство и проширење Оливером Вархељијем разговарао о значајно већим износима из ИПА фондове, као и о значајном упливу Србије и региона у инвестициони циклус за који ће се, како каже, одлука донети у септембру.

"Очекујемо много од Европске уније", рекао је Вучић за ТВ Пинк и захвалио Вархељију на томе што је искрен пријатељ Србије.

"Све што може, чини да нашој земљи помогне. Знате да то не говорим цешто, али он је велики пријатељ Србије, да ли зато што је Мађар или због других разлога...Мислим да је изузетан човек", рекао је Вучић.

Председник је казао да ће вечерас у Бриселу имати још две вечере, са двојицом премијера, па ће ујутро назад за Београд где га, каже, очекује наставак консултација о формирању Владе Србије.

ЕИБ ОДОБРИО СРЕДСТВА, ИДЕМО У ИЗГРАДЊУ КЦВ

Председник Србије Александар Вучић саопштио је вечерас да је Европска инвестициона банка (ЕИБ) одобрила средства за изградњу и реконструкцију Клиничког центра Војводине.

"ЕИБ је коначно одборио средства за КЦВ. Идемо на потписивање уговора и крећемо да градимо Клинички центар Војводине", рекао је Вучић за ТВ Пинк.

МАРГИНАЛНЕ ПОЛИТИЧКЕ СТРАНКЕ И БЕСМИСЛЕНИ СТАВОВИ...

Сви који кажу да је бесмислен дијалог Београда и Приштине, требало би онда да изађу пред грађане и да кажу да је њихова стратегија да затворе земљу, јер без дијалога Србија нема о чему да разговара са Француском или Немачком, приметио је вечерас председник Александар Вучић.

Он је за ТВ Пинк, упитан да ли састанак и дијалог Београд - Приштина има смисла, с обзиром да поједини опозицииони лидери кажу да је бесмислен, у ироничном тону, одговорио:

"Све је бесмислено. Најбоље да затворе земљу, да никад ништа не раде, да руше скупштину, и да дођу до власти без избора. То би идеално било".

Председник је указао да Србија нема шта да разговара са Француском или Немачком, ако не води дијалог са Приштином.

"Ако то не желе, само онда нека кажу грађанима да би затворили земљу, у коју нико више не би инвестирао", додао је Вучић.

Како каже, не занимају га маргиналне политичке странке и бесмислени ставови.

"Мој посао је да радим у интересу грађана, да се борим за људе у Србији, а не да кажем како смо ми овде поновили неке пароле, да би неко био срећан... Никоме нећу да се додворавам", рекао је Вучић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (95)

Смештање најстаријих чланова породице у дом за старе