ВАЖНА ИНИЦИЈАТИВА ПРЕДСЕДНИКА Доктор Стјепановић о бесплатним прегледима: Огроман значај за за спречавање онколошког обољења

Ивана Ковачић
Ивана Ковачић

25. 06. 2024. у 19:00

АСИСТЕНТ др Михаило Стјепановић, директор Клинике за пулмологију Универзитеског клиничког центра Србије након најаве председника Србије Александра Вучића да ће од 1. септембра до краја године, викендом ће бити организовани бесплатни превентивни прегледи за све грађане Србије старије од 40 година, каже да подржава иницијативу јер је значајна за зравље грађана.

ВАЖНА ИНИЦИЈАТИВА ПРЕДСЕДНИКА Доктор Стјепановић о бесплатним прегледима: Огроман значај за за спречавање онколошког обољења

Фото: Принтскрин

- Сасвим подржавам ову иницијативу, јер превентивни прегледи су обично масовни и тако можемо да откријемо велики број грађана који би потенцијално могли да имају проблем - каже доктор Стјепановић и додаје:

- Добра ствар је што је таргетирана група старија од 40. година, јер карцином плућа је чешћи у средњем и старијем животном добу. Карцином плућа је истовремено најчешћа онколошка болест у Србији, а захваљујући овим прегледима и скринингу који је најављен, биће то од огромног значаја за спречавање овог онколошког обољења.

Фото: Танјуг/Јадранка Илић

Подсетимо, председник Вучић је најавио бесплатне тумор маркере за карцином простате, дебелог црева и колоректални карцином за мушкарце, као и за карцином дојке, плућа и колоректални за жене.

- Верујем да можемо хиљаде и хиљаде живота да спасемо. Све потпуно бесплатно и све ћемо да завршимо до краја децембра. Такође, имаћемо и кардиолошке контроле, и све потпуно бесплатно за грађане преко 40 година. Вратићемо систематске прегледе у школе - најавио је Вучић. Више о томе читајте кликом ОВДЕ!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДВА ПУТА СУ ПОКУШАЛИ ДА МЕ УБИЈУ Хитно се огласио се Илон Маск: Опасна времена су пред нама

"ДВА ПУТА СУ ПОКУШАЛИ ДА МЕ УБИЈУ" Хитно се огласио се Илон Маск: Опасна времена су пред нама

УТИЦАЈНИ амерички бизнисмен и милијардер Илон Муск, у светлу пуцњаве на митингу бившег америчког председника Доналда Трампа, рекао је на друштвеној мрежи Икс да су у протеклих осам месеци два пута покушали да га убију.

14. 07. 2024. у 03:26

Коментари (45)

СУСРЕТ ПАТРИЈАРХА ПАВЛА СА БЕОГРАДСКИМ БОЕМОМ: Упутио му је речи које се и данас памте