ЛУКА И ДЕНИС НА ОЛИМПИЈАДИ: Ученици Пете београдске гимназије учествоваће на европском такмичењу из географије

Б.Б.

17. 06. 2024. у 15:42

УЧЕНИЦИ Пете београдске гимназије Лука Јаничић и Денис Шаботић учествоваће на Европској олимпијади из географије - ЕГЕО 2024, које је и последње такмичење у овој школској години.

ЛУКА И ДЕНИС НА ОЛИМПИЈАДИ: Ученици Пете београдске гимназије учествоваће на европском такмичењу из географије

Радови су коштали више од 500 милиона динара / Фото Беоинфо

Они ће на такмичење отићи захваљујући донацији Кошаркашког клуба Партизан, а како је рекла директорка Пете београдске гимназије Борка Поповић, ученици су ове и прошле године освојили више од 40 награда на државним такмичењима.

- Они су освојили прво место на Републичком такмичењу из географије и квалификовали се за Европску географску олимпијаду која ће се ове године одржати у Србији, на Копаонику од 28. јуна до 4. јула - истакла је Поповићева. - Котизација за такмичење је обезбеђена спонзорством и то је пример дивне сарадње школе и Савета јер је управо посредством чланице Савета, успостављен контакт са КК 'Партизан', који ће обезбедити средства за уплату котизације за ова два ученика, иначе и навијача нашег сјајног клуба.

Према њеним речима, КК Партизан је препознао значај оваквог геста и подршке младим ученицима, будућим научницима и реаговао у кратком року, уплативши наведену донацију, а све са циљем и да се скрене пажња јавности и других потенцијалних донатора да је за сва ова такмичења потребна подршка шире заједнице.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

СВИ ДЕТАЉИ АТЕНТАТА НА ДОНАЛДА ТРАМПА: Погођен у уво и крвав одведен са бине, нападач и још једна особа убијени