Додељене две награде Телекома Србија студентима на одсеку "Нови медији"

Novosti online

13. 06. 2024. у 11:52

НА традиционалној додели награда Телекома Србија за најбољи рад на одсеку Нови медији Факултета ликовних уметности (ФЛУ), у конкуренцији изузетних остварења, жири се одлучио за радове двоје студента, Јелене Рендулић за мултимедијалну инсталацију „Дани породице“ и Матеје Марковића за серију фотографија под називом „Ко је крив?“.

Додељене две награде Телекома Србија студентима на одсеку Нови медији

Фото: Танјуг/Јадранка Илић

Стручни жири су и ове године чинили истакнути стручњаци и ствараоци: Јован Чекић, редовни професор на Факултету за медије и комуникације, Стеван Вуковић, историчар уметности и Ивана Смиљанић, уметница. Како се наводи у образложењу, жири се определио за ове радове јер су се издвојили својом аутентичношћу и јединственошћу, као резултат озбиљног истраживачког рада уметника.

Свечаност доделе награда и отварање изложбе награђених радова привукли су многе истакнуте личности из света уметности, као и студенте и професоре, предвођене деканом ФЛУ, Радошем Антонијевићем.

Награда Телекома Србија се додељује осми пут, као признање за аутентичан и креативан уметнички израз у домену нових медија. Компанија континуирано подржава ФЛУ и младе уметнике и настоји да стварањем што бољих услова подстакне студенте да у пуној мери изразе своју креативност и вештине путем даљих истраживања у овим уметничким дисциплинама.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ТЕМПЕРАТУРА ПАДА ЗА 15 СТЕПЕНИ?! Метеоролог Тодоровић за Новости открива какво нас време очекује следеће недеље

ТЕМПЕРАТУРА ПАДА ЗА 15 СТЕПЕНИ?! Метеоролог Тодоровић за "Новости" открива какво нас време очекује следеће недеље

СРБИЈУ је захватио топлотни талас какав се не памти, а јуче је у нашој земљи био најтоплији дан са максималним температурама од 36 до чак 42 степена.

17. 07. 2024. у 15:24

СТРАШНЕ ВЕСТИ ЗА УКРАЈИНУ ИЗ БЕРЛИНА: Немачке власти ће преполовити војну помоћ Кијеву

СТРАШНЕ ВЕСТИ ЗА УКРАЈИНУ ИЗ БЕРЛИНА: Немачке власти ће преполовити војну помоћ Кијеву

ОЧЕКУЈЕ се да ће немачке власти у среду одобрити буџет за 2025. у коме ће 4 милијарде евра бити издвојено за војну подршку Украјини, уместо 8 милијарди у 2024, преноси Ројтерс, позивајући се на нацрт документа.

17. 07. 2024. у 11:27

Коментари (0)

РУСИЈА У ЕУФОРИЈИ, АМЕРИ ОСТАЈУ БЕЗ ОЛИМПИЈСКИХ ИГАРА?! Американци увели закон да наштете Русима, а сада се им се обија о главу!