СРБОФОБИЈА АНТИСЕМИТИЗАМ НОВОГ СВЕТСКОГ ПОРЕТКА

Приредио: Владимир Димитријевић

13. 06. 2024. у 13:00

ДЕКЛАРАЦИЈА О СРПСКОЈ геноцидности у Сребреници, која је, "на мишиће" Империје Брисел - Вашингтон, усвојена у Уједињеним нацијама маја 2024. године - а коју су здушно подржали Немци (Аушвиц ) и Хрвати (Јасеновац) - само је потврда континуитета србофобије на НАТО Западу и другде, где су Срби, авај, заувек проглашени за опасност јер су "мали Руси".

СРБОФОБИЈА АНТИСЕМИТИЗАМ НОВОГ СВЕТСКОГ ПОРЕТКА

„Српско краљевско крунисање обављено прашком за инсекте“ ( који држи ђакон у десном углу), Фото Документација “Новости”, “Борбе” и "Википедија"

Не смемо заборавити: исто оно што су Енглези радили Индусима, и Американци Индијанцима, и Белгијанци Конгоанцима, Аустралијанци Абориџинима и Турци Јерменима, то су усташки Хрвати радили Србима. И осталим убицама Срба из Првог и Другог светског рата гледа се кроз прсте јер је, како Милорад Екмечић рече, србофобија антисемитизам Новог светског поретка. Милош Ковић је својевремено писао: "Англосаксонска русофобија имала је важне последице по историју Срба. Британци су, наиме, сарадњу Срба, Грка и Бугара са Русима, у борби за ослобођење од Турака, протумачили као сигуран знак да су балкански православци, нарочито они словенског порекла, били и остали вечити коњушари руских козака. Одатле потиче решеност британских елита да Србе радије задрже у шеријатском Османском царству, него да им дозволе да се ослободе уз помоћ Романова. Ту су корени њихове потоње подршке Хрватима и Словенцима, насупрот Србима, у националистичким сукобима за време и после Југославије. Зато је Милорад Екмечић закључио да је србофобија само речица која се улива у море русофобије."

Наравно да не заборављамо ко је најкривљи. То су они крволоци са њујоршког Вол стрита и из лондонског Ситија, банкари, вампири савременог човечанства, који су и смислили Нови светски поредак и дошли до идеје о "златној милијарди" срећних становника планете Земље - све осим те милијарде треба побити. Одмах до њих, по кривици, стоје и политичари у служби Новог поретка, "бебе зла", како их је назвао Станко Церовић, дигестивни тубуси који једног дана свирају саксофон, другог дана јавно плачу и "кају се" због секс-афера са секретарицама, а трећег наређују да Србе (или неке сличне невољнике) бомбардују осиромашеним ураном, од кога се дуго и страшно умире. Читаоцима "Историјског додатка" нудимо, по поглављима изложен (а у сваком поглављу србофоби, балкански и страни, су дати по азбучном реду) приручни "Речник србофибије". Да се на заборави и да нас одржи буднима.

* * * * * * * * *

ЕТНИЧКА И РАСНА НЕТРПЕЉИВОСТ

СЛИКА о Србима није била обојена само нетрпељивошћу према нечему што је страно, она је постала подлога за ратно пласирање негативних стереотипа као непријатељској земљи и нацији, који су садржали елементе етничке и расне нетрпељивости... Расистички тон је доминирао још у време Анексионе кризе када је лист Simplicissimus, 9. септембра 1909. писао "Срби живе у присној заједници са својим домаћим животињама. Крмача често подоји новорођенче. Српска мајка, у знак захвалности доји малу прасад." Или, "посећују универзитет, на којем млади људи од приљежних професора бивају обучени за џепарење."

Типична расистичка карикатура за пласирање негативних стереотипа о Србији, Фото Документација “Новости”, “Борбе” и "Википедија"

Или: "Срби који су још прљавији, зову се Црногорци. ... Када један Црногорац жели да опише човека јаког карактера, он каже да "он мења своја уверења тако често као своју кошуљу". Чим напуни дванаест година, он сме да обуче кошуљу коју не скида док је жив."

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДВА ПУТА СУ ПОКУШАЛИ ДА МЕ УБИЈУ Хитно се огласио се Илон Маск: Опасна времена су пред нама

"ДВА ПУТА СУ ПОКУШАЛИ ДА МЕ УБИЈУ" Хитно се огласио се Илон Маск: Опасна времена су пред нама

УТИЦАЈНИ амерички бизнисмен и милијардер Илон Муск, у светлу пуцњаве на митингу бившег америчког председника Доналда Трампа, рекао је на друштвеној мрежи Икс да су у протеклих осам месеци два пута покушали да га убију.

14. 07. 2024. у 03:26

Коментари (0)

СТРАШНО ФИНАЛЕ: Новак Ђоковић изгубио у финалу Вимблдона, Карлос Алакраз је (п)остао шампион - и то како!