Millennium Team другу годину уз Спортске игре младих

Промо

27. 05. 2024. у 12:33

СПОРТСКЕ игре младих, манифестација која окупља децу широм региона, уз присуство великог броја деце и спортиста свечано је по 11. пут отворена у Србији. Millennium Team је и ове године поносни пријатељ Игара, а баскет 3x3 одржава се под спонзорством наше компаније.

Millennium Team другу годину уз Спортске игре младих

Фото: Спортске игре младих

„Наша компанија се истински залаже за друштвену одговорност и настављамо да подржавамо и инвестирамо у спортске пројекте који промовишу праве вредности и негују дух заједништва, што Спортске игре младих заиста и јесу“, истакао је Стојан Вујко, генерални директор компаније Millennium Team и додао „Драго нам је што смо и ове године верни пријатељ манифестације која има кључну улогу у животима деце у нашем региону, промовишући фер-плеј, другарство и истовремено померајући границе у свету спорта. Поносни смо што подржавамо ову манифестацију која има регионални утицај и која је само у Србији у претходних 10 година окупила готово пола милиона деце, чиме смо сведоци њеног изузетног доприноса.“

Фото: Спортске игре младих

 

Церемонији свечаног отварања Игара и паљењу бакље пријатељства, чиме је означен почетак манифестације, присуствовали су Зоран Гајић, министар спорта Републике Србије, Здравко Марић, председник Спортских игара младих, Александар Шапић, председник Привременог органа Града Београда, Никола Никодијевић, члан Привременог органа града Београда, Стојан Вујко, генерални директор Millennium Team-а и бројне званице из света спорта, образовања, привреде и културе.

Фото: Спортске игре младих

 

Спортске игре младих највећа су аматерска спортска манифестација у Европи, која постоји 28 година. У том периоду окупила је више од 2,7 милиона деце и младих из Хрватске, Босне и Херцеговине и Србије. Игре су постале јединствен бренд, и пружају прилику основцима и средњошколцима да од пролећа до лета потпуно бесплатно учествују у професионално организованим такмичењима у десет спортских дисциплина: малом фудбалу, одбојци,

кошарци 3x3, рукомету, одбојци на песку, тенису,столном тенису, шаху, између две ватре и атлетици/трци на 60м.

Ове године одржаће се преко 60 турнира у Millennium Team баскету 3x3, турнири за девојчице и дечаке узраста од 7 до 18 година. У Србији такмичења иду од нивоа општинског, градског, регионалног до државног финала.

Фото: Спортске игре младих

 

Регионална такмичења у Србији одржаће се у Апатину, Пожаревцу, Бору и Краљеву, а државно првенство биће одржано на Златибору. Велико међународно финале најуспешније очекује у Сплиту, крајем августа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за Билд о руским бомбама - Ово није могло да се замисли...

„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за "Билд" о руским бомбама - "Ово није могло да се замисли..."

НА ЗАПАДУ нису могли да верују да постоји тако масивна бомба као што је ФАБ-3000 коју су руске снаге недавно употребиле у Украјини, оцењује немачки новинар Јулијан Репке у репортажи за „Билд“.

22. 06. 2024. у 19:05

Коментари (0)

МОРБИДНО: Клизачица силовала колегу!