ПАРАЋИНЦИ ПОМАЖУ ЈЕЛЕНИ: Бивши и садашњи ученици удружени око племените акције

Novosti online

27. 05. 2024. у 11:25

ЈЕЛЕНА Лазић (1995) из Параћина води тешку борбу после операције на мозгу. Овој храброј младој жени потребна је помоћ свих нас, како би наставила даље лечење.

ПАРАЋИНЦИ ПОМАЖУ ЈЕЛЕНИ: Бивши и садашњи ученици удружени око племените акције

Фото: Приватна архива

Како би помогли Јелени, ученици школе коју је и она некада похађала, одлучили су да 29. маја организују хуманитарни турнир за Јелену у Средној техничкој ПТТ школи. Такође, и бивши ученици из њене генерације организују хуманитарну представу у Академији 28, 29. јуна. Новац од продаје карата иде Јелени.

Подсетимо, прве тегобе Јелена је осетила 2023. године у виду наглих јаких главобоља праћених повраћањем у више наврата, након чега је урађен ЦТ преглед главе, а Јелена је упућена на УКЦС, а потом и на неурохирургију где је оперисана руптурирана АВ малформација уз присуство интравентрикуларне хеморагије (И65.1 Хаеморрхагиа интрацеребралис интравентрицуларис) са последичним развојем резидуалне десностране хемипарезе и отежаним говором и ходом (Г81.1 Хемиплегиа спастица).

Након хоспитализације на клиници даље је рехабилитована током два и по месеца у бањи уз значајно побољшање и стабилизацију хода. Успостављен је баланс седења и стајања, али је и даље присутан отежан говор и плегија десне руке као и пареза десне ноге.

Покретљивост десне руке је ограничена уз присутан спастицитет, ослабљен стисак шаке, као и флексије у зглобу лакта. Јелена је оспособљена за ход уз помоћ штапа са три тачке ослонца. Праћена је електрокардиографски, лабораторијски и од стране интернисте и психолога. У функционалном статусу постигнуто је делимично побољшање.

- Како би се Јелена у потпуности опоравила потребно је обезбедити средства за наставак лечења која изискују високе трошкове, због чега је неопходна помоћ свих добрих људи у виду донација. Средства су јој потребна за континуиране физикалне терапије, специјалистичке прегледе, вежбе на локомату као и логопедске третмане - наводе из Хуманитарне фондације Буди хуман.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВЕЛИКИ РАСКОЛ ОКО УКРАЈИНЕ: Макрон и Шолц први пут одбили Вашингтон - Можда смо глупи, али нисмо толико

ВЕЛИКИ РАСКОЛ ОКО УКРАЈИНЕ: Макрон и Шолц први пут одбили Вашингтон - "Можда смо глупи, али нисмо толико"

ДОШЛО је до великог раскола између влада САД и Европе око плана за обезбеђивање огромног кредита од 50 милијарди долара за Украјину уочи самита Г7 у Италији, пише бриселски Политико.

12. 06. 2024. у 20:30

ТОРНАДО ПОГОДИО СРБИЈУ: Олујно невреме са грмљавином опустошило ове крајеве земље (ВИДЕО)

ТОРНАДО ПОГОДИО СРБИЈУ: Олујно невреме са грмљавином опустошило ове крајеве земље (ВИДЕО)

СРБИЈА је данас била на удару грмљавинских процеса са пљусковима. У деловима земље забележене су и грмљавинске олује. Олује са градом погодиле су шире подручје Пожеге и Чачка.

12. 06. 2024. у 20:25

Коментари (0)

ЈОШ НИСТЕ ОДЛУЧИЛИ ГДЕ ЋЕТЕ НА ЛЕТОВАЊЕ? Контики вас води у Тунис по невероватно ниским ценама