Министар Гашић обишао Генералштаб Војске Србије

Novosti online

09. 05. 2024. у 15:48

МИНИСТАР одбране Братислав Гашић обишао је данас Генералштаб Војске Србије. Уз почасни строј Гарде, министра Гашића дочекао је начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић са члановима проширеног колегијума.

Министар Гашић обишао Генералштаб Војске Србије

Фото: Министарство одбране

Начелник Генералштаба Војске Србије је министру одбране пожелео добродошлицу у Генералштаб и успех на новој дужности, и обавестио га да је борбена готовост Војске Србије на високом нивоу, да је стање стабилно и да обезбеђује извршење додељених мисија и задатака.

Министру одбране су на састанку представљени основни подаци о Војсци Србије, њена организација и структура, размештај, мисије и задаци, као и стратегијска документа планирања развоја система одбране. Било је речи и о војно-стратегијској процени безбедности Републике Србије.

Министар Гашић, том приликом, истакао је да је ступање на дужност министра одбране за њега изузетна част, али уједно и велика одговорност, додајући да ће се, уз подршку председника Републике и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића и председника Владе Милоша Вучевића, наставити са јачањем Војске Србије следећи правац који је 2012. године трасиран, а који је дао резултате и од кога се неће одступити у годинама пред нама. 


- Током овог мандата који ми је поверен, уверен сам да ћу поуздан ослонац имати у начелнику Генералштаба генералу Мојсиловићу и најодговорнијим старешинама и руководиоцима Министарства одбране и Војске Србије, са заједничким циљем - а то је очување наше отаџбине и мирног сна свих њених грађана. Војску Србије чине професионалци, искусни у свом послу, патриоте које сваки додељен задатак извршавају савесно и одговорно, показујући да су, у овим изазовним временима за нашу земљу, јак и чврст ослонац свих нас – истакао је министар Гашић.

Он је нагласио да се, такође, помно прати и све што се дешава у окружењу и широм света, да унапређујемо своје капацитете и настојимо да држимо корак са савременим армијама, како бисмо били спремни да одговоримо на све изазове, ризике и претње.


- У наредном периоду, приоритет ће и даље бити набавка савременог наоружања и војне опреме, али исто тако и брига о сваком припаднику Војске Србије и Министарства одбране, чиме ће се наставити тренд побољшања њиховог материјалног статуса и  положаја, како би они који су за свој животни позив одабрали да служе Србији били и на тај начин обезбеђени – рекао је министар Гашић.

Министар одбране је грађанима наше земље поручио да, као и до сада, треба да имају потпуно поверење у своју војску, њену одлучност и способност да испуни своју уставну и законску улогу и сваки задатак који државно руководство пред њу постави.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ОРЛОВИ ЛЕТЕ КА ПРВОЈ ЕВРОПСКОЈ ПОБЕДИ Србија против Словеније у наставку Еура

ОРЛОВИ ЛЕТЕ КА ПРВОЈ ЕВРОПСКОЈ ПОБЕДИ Србија против Словеније у наставку Еура

24 године након историјског окршаја на Еуру 2000. године у Белгији и Холандији, Србија и Словенија се од 15 часова састају у 2. колу групе Ц Европског првенства. Словенија је тада шокирала СР Југославију и повела са 3:0, али су Плави успели да остваре један од најлуђих повратака у историји Европских првенстава изједначивши резултат на 3:3 за само 6 минута.

20. 06. 2024. у 10:00

Коментари (0)

ЕНГЛЕСКА У ВЕЛИКОЈ ПАНИЦИ: Шта ћемо ако се Србија сад повуче са ЕУРО 2024?!