ОГЛАСИЛО СЕ МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ: Ево како ће изгледати нова школска година у ООШ "Владислав Рибникар"

Novosti online

16. 04. 2024. у 16:40

МИНИСТАРКА просвете Славица Ђукић Дејановић изјавила је данас да ће се образовно-васпитни рад Огледне основне школе ,,Владислав Рибникар“ у школској 2024/2025. години организовати у постојећем простору школе, а до одлуке о Меморијалном центру и почетка грађевинских радова на реконструкцији школе.

ОГЛАСИЛО СЕ МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ: Ево како ће изгледати нова школска година у ООШ Владислав Рибникар

Фото: D. Milovanović

Ђукић Дејановић је навела да је ова одлука донета након анкете спроведене међу родитељима и запосленима у школи, путем које се 97 одсто њих изјаснило да желе да школа остане у постојећем објекту до почетка грађевинских радова.

Министарка је захвалила родитељима и запосленима што су и на овај начин узели учешће у доношењу одлука које су важне за школу и ученике.

Како је навела, врло је важно за ученике и запослене да почетак наредне године буде у потпуности известан.

Ово је посебно значајно за прваке и њихове родитеље који ће од јесени кренути у ову школу како би кроз учење и игру остварили свој максимални потенцијал, рекла је Ђукић Дејановић.

Министарка је нагласила да је пред свима један сложен процес и да ће се уз наредне консултације и широк дијалог о Меморијалном центру доћи до решења.

Ђукић Дејановић је подсетила да је формирана Радна група за успостављање Меморијалног центра у знак сећања на жртве масовног убиства у Огледној основној школи „Владислав Рибникар“, која усмерава и усклађује активности на успостављању Меморијалног центра.

Радна група, у односу на потребе породица жртава злочина и шире заједнице, а на основу претходних консултација и добијених информација, предложиће конкретне мере које би требало предузети поводом успостављања Меморијалног центра.


БОНУС ВИДЕО - ПОТРЕСНО: Необјављен снимак после масакра у школи на Врачару

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУСИЈА ПОНОВО МЕЊА ДРЖАВНУ ГРАНИЦУ: Одлука ступа на снагу у јануару 2025. године

РУСИЈА ПОНОВО МЕЊА ДРЖАВНУ ГРАНИЦУ: Одлука ступа на снагу у јануару 2025. године

МИНИСТАРСТВО одбране Русије предложило је ажурирање координата, односно промену државне границе у области Балтичког мора, како произилази из нацрта правног акта објављеног на порталу правних информација, преноси РИА Новости.

21. 05. 2024. у 15:25

КО ЈЕ ЦРВЕНИ КОМАНДАНТ? Једини Србин генерал Црвене армије - Лењин му био захвалан, страдао од Стаљинове руке (ФОТО)

КО ЈЕ ЦРВЕНИ КОМАНДАНТ? Једини Србин генерал Црвене армије - Лењин му био захвалан, страдао од Стаљинове руке (ФОТО)

ИСТОРИЈА Совјетског Савеза, светске суперсиле 20. века, упамтила је бројне хероје, борце, официре који су својим јунаштвом и резултатима задивили свет. У периоду када се СССР тек стварао и уздизао, значајан помена био је и допринос једног Србина, Данила Срдића (1896-1937), првог и јединог Србина који је био генерал Црвене армије. Ово је његова прича.

20. 05. 2024. у 11:53

Коментари (0)

ШОК ПРЕД ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ: Најбоља српска кошаркашица у 28. години завршила каријеру! (ВИДЕО)