ЗА ПАМЋЕЊЕ: Концерт Ансамбла КОЛО (ФОТО)

Novosti online

28. 03. 2024. у 16:28

Национални ансамбл КОЛО одржаo је синоћ концерт у МТС Дворани у Београду којим је исказао почаст уметничком опусу Радојице Кузмановића, истакнутом уметнику и кореографу, који је прошао пут од играча, солисте, асистента, уметничког директора и директора ансамбла „Коло”. Скоро пуна два сата препуна МТС дворана уживала је у програму који су уметници Ансамбла КОЛО представили.

ЗА ПАМЋЕЊЕ: Концерт Ансамбла КОЛО (ФОТО)

Foto: Malinjak foto

Ређале су се игре Коретишта, Грачанице, Горње Нишаве, игре Кумановског Поља, чији је аутор Радојица Кузмановић. Поред тога изведене су и нумере у којима је он као један од водећих уметника ансамбла, виртуозно изводио на сценама широм света.

Foto: Malinjak foto

"Изузетно сам задовољан што је концерт пропраћен од стране стручне, али и целокупне јавности. Овим концертом Ансамбл КОЛО је потврдило свој национални статус Ансамбла који припада народу. Након више од 30 концерата у Србији и региону, ово је пета по реду распродата МТС дворана у последњих годину дана. Концерт у част Радојице Кузмановића КОЛО реализован је на трагу визије овог великана српског сценског фоклора.", изјавио је в.д. директор Ансамбла, доц. др Здравко Ранисављевић.

Foto: Malinjak foto

Уметнички опус Радојице Кузмановића (1955-2019) обухвата више од 30 кореографских дела и музичко сценских приказа, реализованих у земљи и иностранству. Његове кореографије се налазе на репертоару Ансамбла КОЛО, Ансамбла ВЕНАЦ и многих фолклорних ансамбала у земљи и дијаспори.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ТЕМПЕРАТУРА ПАДА ЗА 15 СТЕПЕНИ?! Метеоролог Тодоровић за Новости открива какво нас време очекује следеће недеље

ТЕМПЕРАТУРА ПАДА ЗА 15 СТЕПЕНИ?! Метеоролог Тодоровић за "Новости" открива какво нас време очекује следеће недеље

СРБИЈУ је захватио топлотни талас какав се не памти, а јуче је у нашој земљи био најтоплији дан са максималним температурама од 36 до чак 42 степена.

17. 07. 2024. у 15:24

СТРАШНЕ ВЕСТИ ЗА УКРАЈИНУ ИЗ БЕРЛИНА: Немачке власти ће преполовити војну помоћ Кијеву

СТРАШНЕ ВЕСТИ ЗА УКРАЈИНУ ИЗ БЕРЛИНА: Немачке власти ће преполовити војну помоћ Кијеву

ОЧЕКУЈЕ се да ће немачке власти у среду одобрити буџет за 2025. у коме ће 4 милијарде евра бити издвојено за војну подршку Украјини, уместо 8 милијарди у 2024, преноси Ројтерс, позивајући се на нацрт документа.

17. 07. 2024. у 11:27

Коментари (0)

РУСИЈА ЈЕ БЕСНА: Погинуо Дмитриј Адајев