ПОКУШАЈ УПАДА У ЦЕНТАР ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД У НОВОМ САДУ: Група грађана пружила подршку Ани Михаљици због одузимања троје деце

Novosti online

08. 03. 2024. у 16:04

ГРУПА грађана која пружа подршку Ани Михаљици због одузимања њено троје деце, покушала је данас да силом уђе у новосадски Центар за социјални рад.

ПОКУШАЈ УПАДА У ЦЕНТАР ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД У НОВОМ САДУ: Група грађана пружила подршку Ани Михаљици због одузимања троје деце

Foto: Printskrin

Они су два пута пробили капију и дошли до улаза у Центра, који је био закључан, јавља извештач Танјуга са лица места.

Према решењу Центра за социјални рад, деца стара три, шест и 10 година, одузета су Михаљици због занемаривања и неадекватних услова за живот, исхрану, развој и школовање.

Деца су одузета још у новембру и мајка је добила списак услова које треба да испуни за њихов поврат.

До тада, деца су смештена у Сигурну дечију кућу. Мајка, заједно са адвокатом, тврди да Центар за социјални рад крши прописе.

Из Центра за социјални рад упутили су допис медијима у ком апелују да се избегава сензационализам у извештавању о догађају, и траже да се њихови радници заштите и препознају ризици са којима се они сусрећу.

Догађају је најпре присуствовало десетак полицајаца, а касније је послато и појачање.

Фото: Принтскрин

Секретаријат: Центар за социјални рад поступао у складу са интересом деце

Покрајински секретаријат за социјалну политику, демографију и равноправност полова је, као другостепени орган, уочио да је Центар за социјални рад Новог Сада у случају малолетне деце Ане Михаљице из Новог Сада поступао у складу са интересом деце и да је предуземо адекватне мере породичноправне заштите из своје надлежности, саопштено је из АП Војводина.

Покрајински секретаријат је, као надлежни орган за надзор над стручним радом центара за социјални рад на територији АП Војводине, поступао у два предмета чији је подносилац Ана Михаљица и то надзор над стручним радом Центра за социјални рад Новог Сада по притужби и поступање по жалби против решења органа старатељства о постављању привременог старатеља малолетној деци Михаљица.

Након спроведених поступака пред овим секретаријатом утврђено је да Центар својим поступањем није повредио, нити угрозио права малолетне деце Михаљица.

Сврха издвајања детета из породице мора бити заштита његовог живота, здравља и развоја, осигуравање привременог старања о детету изван породице и стварање услова за повратак породици.

У складу са одредбом члана 263. став 3. Породичног закона, налаз и стручно мишљење орган старатељства проследио је Основном јавном тужилаштву у Новом Саду ради предузимања одговарајућих мера.

Фото: Принтскрин

 

Покрајински секретаријат за социјалну политику, демографију и равноправност полова дао је Центру за социјални рад Града Новог Сада препоруку за промену водитеља случаја, како би се умирила јавност и због препознатог ризика по његову безбедност.

Према решењу Центра за социјални рад, деца стара три, шест и 10 година, одузета су Михаљици због занемаривања и неадекватних услова за живот, исхрану, развој и школовање.

Деца су одузета још у новембру, а мајка је добила списак услова које треба да испуни за њихов поврат.

До тада, деца су смештена у Сигурну дечију кућу. Мајка, заједно са адвокатом, тврди да Центар за социјални рад крши прописе.

БОНУС ВИДЕО: Поклони и подршка “Новости” штићеницама Материнског дома у Звечанској

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за Билд о руским бомбама - Ово није могло да се замисли...

„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за "Билд" о руским бомбама - "Ово није могло да се замисли..."

НА ЗАПАДУ нису могли да верују да постоји тако масивна бомба као што је ФАБ-3000 коју су руске снаге недавно употребиле у Украјини, оцењује немачки новинар Јулијан Репке у репортажи за „Билд“.

22. 06. 2024. у 19:05

МОЖДА НИСАМ ЦЕЦА, АЛИ САМ У БРАКУ СА ФУДБАЛЕРОМ Карлеуша дала свој суд: Лука Јовић - тај вам је Обилић који вечерас убија Мурата!

"МОЖДА НИСАМ ЦЕЦА, АЛИ САМ У БРАКУ СА ФУДБАЛЕРОМ" Карлеуша дала свој суд: Лука Јовић - тај вам је Обилић који вечерас убија Мурата!

ПЕВАЧИЦА Јелена Карлеуша у свом стилу је пружила подршку нашој фудбалској репрезентацији која вечерас игра утакмицу са Данском.

25. 06. 2024. у 13:17

Коментари (0)

ЗНАМ ШТА ЈЕ ПРОБЛЕМ Цеца има поруку за Пиксија пред меч одлуке: Водила сам фудбалски клуб