ВУЧЕВИЋ НАЈАВИО ВАЖАН ДОГАЂАЈ ЗА ВОЈСКУ СРБИЈЕ: Имаћемо приказ наоружања са председником - инсистираћемо на враћању војног рока (ВИДЕО)

Марија Стевановић
Марија Стевановић

25. 01. 2024. у 10:25

МИНИСТАР одбране Милош Вучевић у Новом јутру Пинк телевизији најавио је велики приказ наоружања са председником Србије Александром Вучићем.

ВУЧЕВИЋ НАЈАВИО ВАЖАН ДОГАЂАЈ ЗА ВОЈСКУ СРБИЈЕ: Имаћемо приказ наоружања са председником - инсистираћемо на враћању војног рока (ВИДЕО)

Фото: Принтсцреен

- То није припрема за рат, већ да сачувамо државу, да имамо генерације које знају да бране своју државу, да имамо момке који знају да бране своје породице, мајке, очеве, своје супруге. А и да знамо како се поступа у елементарним непогодама, јер је поред полиције наша војска увек помагала, нагласио Вучевић.

- Чека нас 30. јануара веома важан догађај за Војску Србије. То је годишња анализа стања у Војсци Србије, када војни врх подноси извештај председнику државе. Мислим да ћемо имати и један приказ наоружања са председником и наравно да ћемо инсистирати да треба укинути суспензију војног рока, наш предлог је до четири месеца и да то није припрема за рат, већ да сачувамо државу, да имамо генерације које знају да бране своју државу, да имамо момке који знају да бране своје породице, мајке, очеве, своје супруге. А и да знамо како се поступа у елементарним непогодама, јер је поред полиције наша војска увек помагала. И то је одувек било, јер је наша војска народна војска - рекао је Вучевић и додао:

- Од Првог српског устанка је изашла, поникла и то је део нашег народа. Ту је и питање савремених услова живота, услова у касарнама, регрутациони и здравствени центар, правила која треба дефинисати, питање интернета, мобилних телефона. Наравно, да видимо и оне који ће имати приговор савести. Ако имате право по Уставу да истакнете приговор савести, то је по питању ношења оружја, а не униформе. Не морате да носите пушку, има у касарнама и других задатака. Одмах да најавим, врло прецизно ћемо о томе да размишљамо - дупло дуже трајање за оне који неће да носе оружје. Приговор савести се односи на ношење оружја, а не на ношење униформе. Има да се чисти круг, логистичке акције, да помажете оне који носе оружје. Наставићемо даље наоружавање војске Србије, не да бисмо се такмичили него чували државу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДВА ПУТА СУ ПОКУШАЛИ ДА МЕ УБИЈУ Хитно се огласио се Илон Маск: Опасна времена су пред нама

"ДВА ПУТА СУ ПОКУШАЛИ ДА МЕ УБИЈУ" Хитно се огласио се Илон Маск: Опасна времена су пред нама

УТИЦАЈНИ амерички бизнисмен и милијардер Илон Муск, у светлу пуцњаве на митингу бившег америчког председника Доналда Трампа, рекао је на друштвеној мрежи Икс да су у протеклих осам месеци два пута покушали да га убију.

14. 07. 2024. у 03:26

Коментари (0)

АТЕНТАТ НА ДОНАЛДА ТРАМПА - СВИ ДЕТАЉИ: Погођен у уво и крвав одведен са бине - ФБИ идентификовао нападача