ВИСОК СТЕПЕН ПОВЕРЕЊА СВОГ НАРОДА: Полазници највишег војног усавршавања у посети Покрајинској влади

Ј. С.

05. 10. 2023. у 16:15

ПОТПРЕДСЕДНИК Покрајинске владе Бранко Ћурчић био је данас домаћин полазницима 67. класе Генералштабног усавршавања Школе националне одбране (ШНО) Универзитета одбране, који бораве у студијској посети Новом Саду.

ВИСОК СТЕПЕН  ПОВЕРЕЊА СВОГ НАРОДА: Полазници највишег војног усавршавања у посети Покрајинској влади

Покрајинска влада

Полазници највишег војног усавршавања током ове посете имали су прилику да сагледају потенцијале Покрајине Војводине и њених институција у војном, привредном, културном и демографском сегменту.

Представљајући надлежности Покрајинске владе, које су дефинисане Уставом Србије, Законом о  утврђивању надлежности АП Војводине и Статутом АП Војводине, Ћурчић је нагласио да од 2016. године до данас Покрајинска влада континуирано остварује стратешке циљеве које је поставила у областима економског и регионалног развоја, унапређења инфраструктуре, пољопривреде, заштите животне средине, здравства, образовања и културе.

Покрајинска влада

Потпредседник  је навео да Покрајинска влада,  у складу са својим надлежностима, има веома добру сарадњу са Војском Србије и Министарством одбране. Посебно је истакао одличну сарадњу са јединицима Војске Србије које су распоређене на територији АП Војводине, а чије су команде смештене у Новом Саду – са Првом бригадом Копнене војске и Речном ратном флотилом.

„Истраживања показују да је Војска Србије међу институцијама у које грађани Србије имају највећи степен поверења. Зато нас и радује континуирано јачање наших оружаних снага и одбрамбене моћи Војске Србије и њено враћање на место које јој припада“, навео је потпредседник Ћурчић и додао да томе доприноси и усавршавање припадника наше војске.

Покрајинска влада

Пуковник Срђан Згоњанин истакао је овом приликом традиционално добру сарадњу Школе националне одбране са Покрајинском владом и њеним органима.

„Колико је сарадња важна, показале су ванредне ситуације попут пандемије, поплава или невремена које је летос задесило нашу земљу. Важно је да ту сарадњу са институцијама на свим нивоима и са нашим грађанима наставимо да јачамо“, нагласио пуковник Згоњанин.

У 67. класи Генералштабног усавршавања ШНО има 46 полазника, највише до сада, од којих је пет из страних оружаних снага. Студијска посета АП Војводини и Новом Саду организована је у оквиру предмета Стратегија.

Генералштабно усавршавање представља трећи ниво каријерног усавршавања официра, чији је циљ развој лидерских способности за стратегијско размишљање и ефикасно командовање и руковођење у широком спектру националних и међународних безбедносних изазова.

Полазници су током данашње студијске посете покрајинским институцијама обишли и Велику салу и Спомен-собу у Скупштини АП Војводине.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
КТИТОР ЕСФИГМЕНА ЈЕ СРБИН: Грчка полиција ни не слути да манастир који хоће да исели крије стару српску тајну

КТИТОР ЕСФИГМЕНА ЈЕ СРБИН: Грчка полиција ни не слути да манастир који хоће да исели крије стару српску тајну

СРПСКИ владари са Светом Гором имају нераскидиву везу коју је успоставио још Свети Сава Први Српски, када је заједно са оцем, а својим духовним сином, пређашњим моћним великим жупаном, а потоњим смерним монахом Симеоном обновио запустели манастир Хиландар и ударио темељ српској васионој духовности.

23. 07. 2024. у 20:19

БУДИМПЕШТА УЗВРАЋА УДАРАЦ ЕУ: Мађарска запретила блокадом 6,5 милијарди евра због Украјине

БУДИМПЕШТА УЗВРАЋА УДАРАЦ ЕУ: Мађарска запретила блокадом 6,5 милијарди евра због Украјине

МАЂАРСКА ће блокирати средства Европске уније за земље чланице које су у Украјину слале муницију, докле год Кијев не дозволи да нафта руске компаније Лукоил прође кроз нафтовод на њеној територији, изјавио је данас министар спољних послова Мађарске Петер Сијарто.

23. 07. 2024. у 21:46

МУЖА ИСПОЛИВАЛА КЉУЧАЛОМ ВОДОМ: Умро у најгорим мукама - када се открило зашто, људи тражили њено ослобађање

МУЖА ИСПОЛИВАЛА КЉУЧАЛОМ ВОДОМ: Умро у најгорим мукама - када се открило зашто, људи тражили њено ослобађање

ИМЕ Коринe Смит многи повезују са женом која је одлучила да свесно жртвује себе због терора који су преживела њена деца, други је ипак зову бескомпромисном убицом.

22. 07. 2024. у 17:39

Коментари (0)

ТУЖНЕ ВЕСТИ: Преминуо некадашњи капитен Црвене звезде