ПО ПОДНЕ ПЉУСКОВИ, ГРАД И ОЛУЈНИ ВЕТАР: Ови делови Србије биће први на удару

Novosti online

05. 06. 2023. у 11:44

НА подручју Србије пре подне биће суво, уз смену сунчаних и облачних интервала. После подне атмосфера над нашом земљом постаће врло нестабилна.

ПО ПОДНЕ ПЉУСКОВИ, ГРАД И ОЛУЈНИ ВЕТАР: Ови делови Србије биће први на удару

Foto: Tanjug/VLADIMIR SPORCIC

Прво у западним и југозападним пределима Србије очекују се локални пљускови са грмљавином, а потом ће се у југозападној висинској струји ови пљускови са грмљавином кретати и према осталим пределима Србије и до њих стићи пред крај дана и током вечери, наводи у најновијој прогнози метеоролог Ђорђе Ђурић.

Биће идеалних услова за грмљавинске олује и непогоде са градом, олујним ветром и обилним пљусковима.

Највећа опасност од грмљавинских непогода очекује се на западу и југозападу Србије, у Подрињу, Мачви, у Срему, у Колубарском округу, у Бачкој, на ширем подручју Београда и у Шумадији.

У овим пределима Србије пред крај дана и током вечери могло би да падне и преко 30 мм кише по квадратном метру.

Најдуже суво време задржаће се на истоку, североистоку и југоистоку Србије.

У Поморављу, Подунављу, у Браничевском округу, у Београду и у Војводини и данас ће дувати умерен до појачан југоисточни ветар, на југу Баната јак.

Максимална температура биће данас од 24 до 27°C, у Београду око 25°C.

Од уторка па у наставку седмице у већем делу Србије биће врло нестабилно са локалним пљусковима и грмљавином. Биће идеалних услова за грмљавинске олује и непогоде, које су и карактеристичне за ово доба године и за почетак лета.

У кошавском подручју и даље ће дувати појачан југоисточни ветар.

Максимална температура биће углавном од 21 до 25°C, а због повећане релативне влажности ваздуха биће и врло спарно и неугодно.

У току ове седмице широм Србије могло би да падне од 10 до 30 милиметара кише по квадратном метру, локално и преко 50 мм, па ће на мањим токовима, рекама и потоцима постојати опасност од мањих поплава и бујица, а на појединим локацијама поплаве и бујице се очекују због немогућности да одводни и канализациони системи прихвате веће количине атмосферске воде у кратком временском интервалу.

На већим рекама попут Дунава и Саве очекује се пад водостаја и нема опасности од поплава.

Због очекиваних грмљавинских процеса, ове седмице препоручује се опрез на отвореном и избегавање боравка на критичним местима. Опрез ће бити неопходан и у саобраћају, нарочито при грмљавинским олујама и непогодама.

Према тренутним прогнозама, ове седмице не очекује се стабилизација времена.

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (0)

МИХИНА МАЈКА У ЦРНИНИ: Слике из породичног дома славног фудбалера у Новом Саду сламају срце (ФОТО)