ВЕЧЕРАС САСТАНАК САВЕТА РОДИТЕЉА "РИБНИКАРА" И ПРЕДСТАВНИКА ВЛАДЕ: Родитељи очекују одговоре

Новости онлине

29. 05. 2023. у 17:09

САСТАНАК Савета родитеља ОШ "Владислав Рибникар" с представницима Владе заказан је за вечерас, а на њему би требало родитељи да добију одговоре на захтеве комплетног Савета родитеља.

ВЕЧЕРАС САСТАНАК САВЕТА РОДИТЕЉА РИБНИКАРА И ПРЕДСТАВНИКА ВЛАДЕ: Родитељи очекују одговоре

Фото Д. Миловановић

Подсетимо, Савет родитеља првобитно је изнео својих седам захтева, а родитељи ученика ВИИ/2 накнадно су упутили своје захтеве Министарству просвете, међу којима је и суспензија директорке, педагога и психолога ове школе.

Иначе, према писањима медија, од седам захтева Савета родитеља неки су већ испуњени - главни улаз школе је затворен за ученике, користи га само наставно особље, док деца користе тзв. мали улаз, а испуњен је и захтев да одељење ВИИ/2 добије тим психолога и психијатара који ће редовно радити с децом без учешћа школског психолога ради обезбеђења непристрасности.

Захтеви Савета родитеља

- Захтевамо реконструкцију догађаја и објашњење како се то догодило и како тече истага и у којој је фази

- Тражимо да се родитељима стручно објасни шта ће бити са дечаком јер код деце постоји страх да ће он бити на слободи

- Тим психолога и психијатара који ће редовно радити са децом ВИИ2 одељења без учешћа школског психолога ради обезбеђења непристрасности

- Ако се одлучи да се школска година настави за децу ВИИ2 одељења мора се наћи начин да они не улазе на главни улаз и да наставу имају у некој од учионица на малом улазу

- Предлажемо комплетно реновирање школе до септембра

- Пружамо комплетну подршку наставничком кадру

-Тражимо да се утврди одговорност људи који су изнели у јавност списак са именима деце који је обишао цео свет као и слике родитеља и деце и да исти буду санкционисани

Како је данас саопштило Министарство просвете, предложена је смена директорке ОШ "Владислав Рибникар" Снежане Кнежевић и суспензија педагога и психолога школе, што су такође били захтеви родитеља деце из ВИИ2 одељења.

БОНУС ВИДЕО: ИСПРЕД ШКОЛЕ МРТВА ТИШИНА - Велики број грађана одају почаст у књизи жалости

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (0)

НАГЛА ПРОМЕНА, А ОНДА ПОНОВО СУНЦЕ: Временска прогноза за суботу, 30. септембар