НАТАША КАНДИЋ ОПТУЖЕНА ЗА МОБИНГ Огласили се запослени: Злоставља нас, малтретира и вређа

В.Н.

29. 05. 2023. у 14:08

ЗАПОСЛЕНИ у Фонду за хуманитарно право оптужили су Наташу Кандић за шиканирање и мобинг.

НАТАША КАНДИЋ ОПТУЖЕНА ЗА МОБИНГ Огласили се запослени: Злоставља нас, малтретира и вређа

Фото: Принтскрин

Синдикат радника запослених у Фондацији "Фонд за хуманитарно право" издали су саопштење са, како наводе, жељом да скрену пажњу јавности на незаконите поступке оснивача ФХП Наташе Кандић.

У саопштењу се наводи да је дана 26. фебруара 2023. управни одбор фондације ФХП једногласно усвојио извештај који се искључиво тиче поступака и утицаја Наташе Кандић на рад запослених и опструисање пројеката РЕКОМ, чија координаторка је била управо Кандићева.

Наиме, у јануару председник УО ФХП Лавор Рангелов је "узнемирен извештајима о све лошијем радном амбијенту" иницирао консултације са особљем, позивајући запослене да доставе поверљиве дописе о свим питањима од интереса за организацију.

У фебруару су се 14 запослених, што је 63,6 одсто укупног броја, и једна бивша запослена писмено изјаснили у вези са мобингом од стране Наташе Кандић.

Како се наводи у саопштењу, УО је утврдио да је Кандићева лоше поступала према запосленима, у шта спадају малтретирање и употреба увредљивог језика. Кандићевој је понуђен уговор који је искључује са управљачке функције због мобинга запослених, што је она одбила.

Током марта, априла и маја, Кандићева је на различите начине настојала да угрози рад ФХП и УО, са циљем да поврати контролу над организацијом, наводи се у саопштењу синдиката.

Такође, они су саопштили да се Кандићева физички вратила у просторије ове организације 15. маја, а од тог дана до данас је осморо запослених поднело захтеве за заштиту од злостављања на раду.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

НАГРАДА ТРИ МИЛИОНА ЕВРА: Видите који бројеви су извучени у 76. колу игре Лото